"סרט שמספר על מורה בשכונה נחשלת ששם לעצמו למטרה ללמד תלמידים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי נמוך ולהכינם למבחנים הארציים, בכדי שבעתיד יוכלו להתקבל ללימודים אקדמיים.
על אף שהתלמידים לא ששו ללמוד, המורה לא ויתר לאף אחד ובעזרת עבודה מאומצת, אכפתיות ואמונה יצר תחושת מחויבות של התלמידים כלפיו וכלפי תהליך הלמידה.
התלמידים ניגשו למבחן הארצי ועברו אותו בהצלחה רבה, אך משרד החינוך חשד שהעתיקו כיוון שלא האמינו שתלמידים אלה הגיעו להישגים גבוהים כל כך, ולכן התבקשו לעבור את המבחנים בשנית. המצב יצר חוסר אמון בממסד, אך המורה התעקש והדגיש כי הוא לא מוותר, שתל בהם אמונה בעצמם, בהישגים שלהם והדגיש כי we are the best, וכמובן שהם עברו את המבחן בשנית.
כשניהלתי את עירוני ט, תיכון בדרום תל אביב, שהאוכלוסיה שמזינה אותו מורכבת ממשפחות ממעמד סוציו-אקונומי נמוך, חינכתי אותם לשלוש אימרות שמבחינתי הם בסיס ההצלחה שלהם עד היום:
we are the best
המעז - מצליח
אין דבר העומד בפני הרצון.
בית הספר עבר מהפך והיווה דוגמה, כך שהיו עולים אליו לרגל, בינהם יצחק רבין כשהיה ראש ממשלה, ראשי ערים, חברי כנסת ושרים באותה תקופה.
יחד עם התלמידים, כל המשפחות שלהם עברו מהפך, דימוי הקהילה השתנה ותחושת הערך העצמית עלתה, ובעקבות כך עלו גם ההישגים.
עד היום, כמעט עשרים שנה לאחר שניהלתי את המוסד, אין אחד שעובר בעירוני ט' ולא נתקל בסיסמה הזו. תלמידים לשעבר שולחים לי הודעות כשהם מצליחים להתקבל למשרה שחלמו עליה, או מגשימים חלום: 'תודה רונית, בזכותך למדתי שהמעז מצליח'. אין דבר שמרגש אותי יותר מזה".
רונית תירוש ילידת 1953 היא אשת חינוך וחברת כנסת מטעם מפלגת "קדימה" מאז הכנסת ה-17.
יובל צלנר מספר על הבחירה התרבותית שלנו
סתיו שפיר מספרת על הבחירה התרבותית שלה
אילן גילאון מספר על הבחירה התרבותית שלו
דני דנון מספר על הבחירה התרבותית שלו
ניצן הורוביץ מספר על הבחירה התרבותית שלו
מה דעתכם על הבחירה של רונית תירוש? דברו על זה בפייסבוק