וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישראלי שפנה לרוג'ר ווטרס זכה לתמיכה – אך ווטרס מחק את דבריו

לאחר שגם התקשורת הזרה החלה להתעניין בסערת החרם – רוג'ר ווטרס מחק מעמוד הפייסבוק שלו תגובה של מעריץ ישראלי, משזו זכתה ליחס נרחב

: רוג'ר ווטרס. , Jason Kempin, GettyImages
רוג'ר ווטרס/GettyImages, , Jason Kempin

לא רוצה לשמוע: רוג'ר ווטרס מחק תגובה של מגיב ישראלי מעמוד הפייסבוק הרשמי שלו, שנגעה לעמדתו של ווטרס בנושא חרם תרבותי על מדינת ישראל, לאחר שזו עשתה רעש אינטרנטי והגיעה עד לכלי התקשורת בחו"ל. יש לציין כי עד כה קיבל תגובות נזעמות רבות בנושא, חלקן מישראלים, אותן לא מחק.

"רוקרים יקרים, לזה באמת שלא ציפיתי", כתב איש הרדיו בן רד בעמוד הפייסבוק שלו, "נותן ברוק" (כשם תכנית הרדיו היומית שלו ב-88 FM), לאחר שגיבורו הנערץ מחק את תגובתו. "לאחר שכאמור, התגובה הנגדית של 'נותן ברוק' הגיעה גם לעיתונות הזרה, רוג'ר ווטרס, האיש שמאמין ודוגל בחופש הביטוי, מחק מהדף שלו את התגובה שלי שנכון לאתמול בערב עמדה על כמעט 3000 לייקים (לא הרבה פחות מהלייקים שהוא קיבל על הפוסט שלו עצמו). התגובה שלי היתה עניינית ולא מתלהמת".

בהמשך מוסיף רד את התגובה המקורית שכתב לווטרס, שנמחקה מהעמוד של סולן פינק פלויד לשעבר: "מר ווטרס, מוזיקה אמורה להוות גשר בין אנשים ותרבויות ולא ליצור פערים ביניהם", כתב. "הגישה שלך לא עוזרת לשבור את החומה, היא רק גורמת לה להיות גבוהה יותר", כתב והתייחס בדבריו לאלבום הקונספט המפורסם של פינק פלויד – "The Wall".

"הרושם הוא שאתה לא באמת מעוניין בהבאת שלום ודו-קיום למזרח התיכון וזה חבל מאוד כי הרבה מאיתנו כאן מאוד מעוניינים בכך. אולי הצלחת לשכנע את פרל ג'אם לא לבוא לכאן, בגלל שאתה מעין דמות אב עבורם, אבל ניל יאנג הוא לא ילד והוא יופיע כאן בגלל שהוא יודע שחובבי מוזיקה באשר הם – הם בדיוק אותם האנשים, בכל העולם".

רד ממשיך ומעדכן את חבריו הרבים בפייסבוק כי "בכל מקרה זה רק מוכיח שהוא מבין היטב שאנחנו יכולים להוות משקל נגד החרם שהוא כאמור מנסה לכפות גם על אמנים אחרים. שתפו ותפיצו לכל עבר, אולי זה שוב יגיע לעיתונאים זרים שיראו בדיוק מי זה רוג'ר ווטרס".

בן רד מגיב לרוג'ר ווטרס. פייסבוק, צילום מסך
"הגישה שלך לא עוזרת לשבור את החומה". תגובת בן רד/צילום מסך, פייסבוק

אחת מהסיבות האפשריות שגרמו לווטרס למחוק את התגובה של רד היא כאמור פרסומים בתקשורת הזרה – כך, למשל, פורסמה כתבה באתר האינטרנט של הלוס אנג'לס טיימס על אלפי התגובות שיוצאות נגד קריאות החרם של ווטרס.

"חרם תרבותי זה כלי בזוי ונורא בעיניי", אמר רד בשיחה עם וואלה! תרבות, "שבניגוד לחרם כלכלי או חרמות אחרים, לא יזיז כלום. בגלל שאמן כזה או אחר לא יגיע לפה, ישראל לא תשנה את המדיניות שלה. זה בפירוש לפגוע באנשים עצמם. אנחנו לא עיזים עיוורות שהולכות אחרי המנהיג שלנו. אבל הרעיון של ווטרס הוא לפגוע באנשים".

"זה ציני ומכוער. מוזיקה צריכה לחבר ולא להפריד בין אנשים", ממשיך רד. "אם באמת באמת חשוב לו מהפלסטינים, אז למה הוא לא הולך להופיע ברמאללה? כי ברמאללה יגיעו 5000 איש ולא חמישים אלף. זה עניין של כסף. הכל עניין כלכלי. יש לי מאזינים ברמאללה, אני הכי בעד שלום בעולם ותומך בהידברות", הוא אומר.

"אני עושה הפרדה מוחלטת לחלוטין", אומר רד. "פינק פלויד זו הלהקה השניה שאני הכי אוהב אחרי לד זפלין. זה לא מפריע לי, אני אומר את האמת. אני עושה הפרדה בין האיש למוזיקה שלו ואמשיך להאזין לפינק פלויד גם בבית וגם בתכנית. מה שכן אני כבר לא אברך אותו ליום ההולדת שלו".

כזכור, ראשית הסערה בחודש שעבר, כאשר פרסם ווטרס מכתב פתוח בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו, בו פנה לשחקנית ההוליוודית סקרלט ג'והנסון ולמוזיקאי ניל יאנג. מג'והנסון ביקש ווטרס לבטל את ההתקשרות מול חברת סודה סטרים הישראלית שמפעלה נמצא בהתנחלות מעלה אדומים, ואילו מיאנג ביקש ווטרס לבטל את הגעתו לישראל. יאנג לא התייחס לדבריו של ווטרס, ואילו ג'והנסון לא רק שלא התפטרה מתפקידה כפרזנטורית של סוד סטרים, אלא גם הפסיקה את התנדבותה בארגון ההומניטרי אוקספם, שמחרים את ישראל. ווטרס עצמו הופיע בישראל בשנת 2006 ביישוב היהודי-ערבי נווה שלום, בטרם הצטרף לתנועת החרם.

מה דעתכם על המחיקה של רד? ספרו לנו בפייסבוק

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully