"Sweat Lodge", סוכנות של תקליטני טכנו, בבעלות ג'יימס מדר וגיא גרבר נפתחה לפני כחודשיים ומאגדת תחתה כמה מהמפיקים האלקטרונים הבשלים בישראל, שמוכנים כבר לפול מהענף ולכבוש את המועדונים בכל העולם. הסוכנות מתעסקת בעיקר בניהול אמנים, ייצוא מוזיקה אלקטרונית ישראלית לחו"ל ובגילוי כישרונות מקומיים חדשים.
תקליטנים שחתמו כבר בחברה הצעירה כוללים את שלומי זידן שבקרוב מוציא אי.פי בלייבל בינלאומי שילווה בסיבוב עולמי, חיים אביטל שלאט לאט משתלב בשוק האירופאי (הסינגל החדש שלו קיבל ארבעה כוכבים בדי ג'יי מאג), די ג'יי יואב ומישל לה היסטריק. בנוסף לניהול האומנים האלה מנהלת הסוכנות עבור גיא גרבר את הלייבל "ספלמנט פאקטס" על אמניה (גילוי נאות: גם לוואלה! תרבות יש שם נציגות) וההרכב ג'יימס בלונד אקספיריינס.
מדר מספר: "אני תקלטתי מלא שנים, ניהלתי את הווקס, עזבתי את ענף המועדונים והתחלתי לעבוד עם חיים אביטל, התחלנו להחתים תקליטנים ישראלים בחו"ל, ולאט לאט הצטרפה חבורה שמעוניינת ללכת לכיוון הזה. ניצלנו את הקשרים שזה פתח לנו בחו"ל, ואת הקשרים שנוצרו דרך די ג'ייז שהגיעו לארץ."
בחודש מרץ תפתח עוד שלוחה של הסוכנות בברלין, כדי להכנס בקלות יתרה לסצינה האירופית. בנוסף, הסוכנות מקווה ליצור הלך רוח תקלוטי חדש שיזוהה עם ישראל: "כרגע יש דבר שנקרא תל-אביב סאונד, זה דבר שדחפנו, והוא פחות מוגדר מוזיקלית, אלא ז'אנר של טכנו שמגיע למקומות הראשונים. גרבר היה הראשון שהצליח להריץ את זה ואנחנו מקווים ששאר האמנים שלנו ילכו בדרך הזאת."
ג'יימס מדר מקווה שהטכנו הישראלי יכה גלים כמו שעשה הטראנס הישראלי: "ישנם חמישה עשר קטעים שיצאו השנה של אמנים מהסוכנות שאנחנו מקווים שנגיע איתם למקומות הנכונים. זה משהו שקורה בפעם הראשונה במוזיקה הטכנו, עד עכשיו זה קרה רק בטראנס ועכשיו אנחנו מתחילים גל של טכנו".
אירוע ראשון של סווט לודג' יערך במועדון הדאדא מחר ב-24:30, ויתקלטו בו חיים אביטל, שלומי זידן, ויואב בי.
מושיעי הטכנו הישראלים במסיבה
דפנה ארד
13.12.2006 / 17:25
