אתמול ראה אור לראשונה עיתון "דף" מבית השבועון "העולם הזה" של העיתונאים והעורכים אורי אבנרי ושלום כהן. בגליון ראשון קרא עורכו לממשלה להקים מדינה פלסטינית בשטחי הגדה המערבית ורצועת עזה, שזה עתה נכבשו בידי צה"ל. העיתון מופץ ברחבי הארץ.
לדברי אבנרי, יוזמת העיתון היומי נבעה מהתחושה ששבועון אינו יכול לספק תגובה הולמת לאירועי הימים האחרונים, וכי "לא די להגיב פעם בשבוע", והם מעוניינים למסור את דבריהם באופן דחוף. לדבריו, אם יצליח העיתון היומי, ימשיכו עורכיו לפרסמו, אך נכון לעכשיו נראה כי זו יוזמה זמנית בלבד.
אבנרי הוא גם העורך הראשי של "דף", וכותביו הם חברי מערכת "העולם הזה" ואחרים. היומון גם מכיל תכנים דומים לאחיו הגדול, והוצאתו של "דף" ממומנת מהכנסותיו של "העולם הזה". במערכות העיתונים האחרות, "מעריב" ו"ידיעות אחרונות", לא רואים בעין יפה את העיתון החדש, וסירבו להדפיסו. העיתון סובל גם מיחס עוין בקיוסקים, ומתנדבים גויסו לחלקו ברחוב.
'דף' - עיתון יומי חדש מבית 'העולם הזה'
13.6.1967 / 18:19