לא היה טבח בג'נין. החיילים נכנסו, יצאו, ושלום על ישראל. חתיכת פורקן, אחרי כל הפיגועים האלה שהיו, אלה שהיו לפני שנכנסו לג'נין. נכנסנו, טיפלנו בכמה קיני מחבלים, ויצאנו.
למה אומרים ש"ג'נין ג'נין" הוא סרט קשה? שאלה קלה. כי קשה לאנשים עם תמונה נעה של פלסטיני חי ונושם, מספר את סיפורו. אנשים לא רגילים אצלנו, זה לא קיים תודעתית. בדרך כלל, כשפלסטיני נראה על מסך הטלוויזיה הישראלית, הוא ממלא תפקיד של המון גדול ששורף את דגלי ארה"ב וישראל, ובמקרה הטוב צועק "בדם ואש נפדה את פלסטין". בדרך כלל נותנים להפגנה, או להלוויה או מה שלא יהיה, בסביבות ה-12 שניות, ואז עוזבים וחוזרים לעניינים האחרים. זה עושה את העבודה, משכנע את המשוכנעים.
ולראות אדם פלסטיני אשכרה מדבר למצלמה, זה קשה לאנשים. מוחמד בכרי לקח את המצלמה ויצא למחנה הפליטים בשביל לתעד את האנשים מספרים על רקע ההריסות של הבתים שלהם את החרא שעבר עליהם בתקופת הכניסה הכירורגית של צה"ל למקום. ו"ג'נין, ג'נין" זה סרט חד צדדי. עזבו אתכם, קשה להאמין לאף מילה שנאמרת שם. כל האנשים שדיברו שם, כל אחד ואחת מהם משקר. שצה"ל יהרוג חפים מפשע? יהרוס בתים על יושביהם? יכוון ויירה בלי היסוס בזקנים, יהרוג ילדים, יצלוף בנשים בהריון, ירמוס עם הטנקים שלו אנשים בורחים, יעקור עצים, יחרבן בסירי מטבח?
כנראה שכולם משקרים שם. וגם אם זה קרה, מגיע להם. כולם הרי מחבלים. הם גם אמרו בסרט שהם כבר לא ממש חושבים שהם רוצים שלום. קשה להבין למה.
חד צדדי בתחת שלי, ישראלים יקרים. כולכם חיים כבר שלוש שנים בסרט חד צדדי, וכדאי שתצאו ממנו. למענכם, ולמען המסכנים העלובים שבצד השני. מצאו דרך לראות את הסרט הזה. יש שבריר של סיכוי שזה יוציא אתכם מהקיבעון הזה. ויכול להיות שאם אתה בן 18, או בדרך למילואים, זה יעזור לך להחליט נכון. כי כשהעסק הזה מתחיל, נסחפים לזה ומתערבלים בזה, ובסוף הופכים לדימוי של שטן שיישאר לילדה קטנה בת 10 במוח עד היום שבו היא תמות.
* את "ג'נין ג'נין" אפשר לראות בספריית סינמטק תל אביב, הפתוחה בימים א', ב', ג', ה' בשעות 16:00 - 11:00, וביום ד' 20:00 - 15:00.
האמת, כל האמת, ורק האמת
31.10.2002 / 10:57