כמדי שנה, הספרייה הלאומית מפרסמת נתונים שנתיים על הוצאות הספרים בישראל, לקראת שבוע הספר שייפתח היום (רביעי). נתוני ההוצאות מתייחסים לשנת 2016, שבה יצאו לאור בדפוס על פי הערכת הספריה כ-7300 ספרים, מהם 89% פורסמו בעברית, 4.4% באנגלית ו-3% פורסמו בערבית. וזאת מבלי למנות ספרים אלקטרוניים וספרים מוקלטים. זוהי ירידה של כ-10% במספר הספרים שראו אור ביחס לשנה שעברה. עם זאת, בז'אנר ספרות הפרוזה והשירה אין שינוי של ממש.
אחד הנתונים המפתיעים ביותר נוגע למגדר, ומגלה כי רק 35% מהספרים מכלל הספרים שפורסמו בעברית בכל שנת 2016 (פרוזה, ילדים, עיון, הדרכה ועוד) נכתבו על ידי נשים. בציבור הכללי (הלא-חרדי) 40% מספרי הפרוזה בלבד שפורסמו נכתבו על ידי נשים, רק 41% מספרי השירה שראו אור נכתבו על ידי נשים; ולא יותר מ-44% מספרי הילדים נכתבו על ידי נשים.
נתון מעניין אחר מצביע על כך שנשים כתבו כשני שלישים מתוך 75 הספרים שיצאו בז'אנר הרומן הרומנטי והספרות הארוטית בשנת 2016. כחצי מתוכם יצאו לאור בהוצאה עצמית של המחברת. רבים מהם הופצו כספרים דיגיטליים. דו"ח הספריה מצביע על תופעה בולטת חדשה יחסית של כתיבת ספרות אירוטית בעברית: אחוז ניכר מבין הספרים הארוטיים בשפת הקודש מתפרסם לראשונה בתור ספר דיגיטלי ורק אחרי הצלחתו זוכה גם למהדורה מודפסת.
עוד עולה מנתוני הספריה הלאומית: 82.5% מכלל הספרים שפורסמו ב-2016 הם ספרי מקור. מבין הספרים המתורגמים שיצאו בשנה זו, רוב התרגומים הם מאנגלית. מגמה גוברת בשנים האחרונות היא התרגום מצרפתית, אולי בגלל העלייה מצרפת. בין הנושאים הנפוצים בספרות המקור שראתה אור ב-2016: סיפורים על נשים בארץ, סיפורים הקשורים לשואה וסיפורים על יחסי משפחה. לא מעט ספרים עסקו בחיילים ובצה"ל בהסתגלות לחיים שאחרי השחרור מהצבא, במערכות יחסים בין חיילות וחיילים, בשהות בכלא צבאי ועוד. ועם זאת, בז'אנר ספרי העיון מספר הספרים העוסקים בצבא נמצא מגמת ירידה.
השנה בחנו בספריה הלאומית גם כמה מגמות בענף הספרים לאורך העשור האחרון (השנים 2016-2007) בספרי פרוזה ושירה בשפה העברית ובספרי ילדים בעברית ובערבית. בין השאר עלה כי בעשור האחרון ראו אור בארץ בין 1150 ל-1300 ספרי פרוזה בשנה, כולל תרגומים. בשנים האחרונות קיימת מגמה קלה של ירידה במספר ספרי הפרוזה שרואים אור בעברית; 65% מספרי הפרוזה שפורסמו בישראל בעשור האחרון הם פרוזה ישראלית מקורית; ובעשור האחרון ראו אור בארץ כאלף ספרי ילדים לשנה בממוצע.