כתב חדשות 12 גלעד שלמור סירב להצעה מלשכת השרה מירי רגב להנחות את טקס המשואות ביום העצמאות הקרוב - כך אישר הכתב לוואלה. הוא הוסיף כי הסיבה שסירב היא "אילוצים אישיים". במקביל אליו קיבלה גם מגישת ערוץ 14 ליטל שמש פנייה להנחות את הטקס אולם היא טרם הגיבה.
לפני כשבוע פרסמה טל שלו בוואלה כי השרה רגב, שאחראית על הפקת טקס המשואות, הנחתה לעצור את הליך הפניה וההתקשרות עם הזמרת מירי מסיקה, לאחר שפורסם שהיא צפויה לקחת חלק בטקס הדלקת המשואות.
לפי מקורות המעורבים בטקס, זמן קצר לאחר פרסום שמה של מסיקה כמי שאמורה להופיע לצד זמרים נוספים בחלק האמנותי של הטקס, בלשכתה של רגב העבירו מסרים זועמים, עד כדי צעקות, לחברת ההפקה האמונה על הפניות לאמנים עם דרישה להפסקת הליכי ההתקשרות עמה. מסיקה נודעה בשנים האחרונות כמי שמתחה ביקורת פומבית על רגב ועל ראש הממשלה בנימין נתניהו ומשפחתו, ויאיר נתניהו אף קרא פומבית להחרים אותה.
לטענת המקורות, בלשכת רגב הביעו תרעומת גם על הכוונה להציע לשחקנית אגם רודברג להנחות את הטקס. גם רודברג התבטאה נגד הממשלה ברשתות החברתיות בשנים האחרונות.