קייטלין אולסון התחילה את הקריירה הטלוויזיונית בתחילת שנות האלפיים, כשהופיעה ב"תרגיע". חמש שנים לאחר היתה חלק מהצוות המייסד של "פילדלפיה זורחת" האיקונית ובשנים האחרונות היא גם משתתפת בתפקיד קטן ב-"Hacks".
ב-2017 היא הובילה את הקומדיה הפרועה "המיק" של רשת פוקס, אבל נתוני הצפייה הפושרים הביאו לסופה אחרי שתי עונות בלבד. כלומר עד כה, אולסון היתה מוכרת בעיקר כשחקנית אחת באנסמבל גדול של שחקנים ושחקניות, לעתים בולטים ממנה. בקולנוע בכלל דחקו אותה לשוליים. בסרטים כמו "עצבניות אש" היא שיחקה בתפקידים קטנים ממש.
עכשיו הבמה שוב כולה שלה, אלא שהפעם היא נושאת על כתפיה סדרת להיט - "פוטנציאל גבוה", הזמינה בדיסני פלוס. מדובר כמובן בעיבוד לסדרה הצרפתית הפופולרית כשלעצמה "מחוננת", אותה אפשר לראות בכאן 11. גם זה בגדר תופעה חדשה - אחרי היסטוריה ארוכה של עיבודים הוליוודיים שוברי קופות לסרטים צרפתיים, זו אחת הפעמים הראשונות בהם סדרה צרפתית הופכת לסדרה אמריקאית מצליחה (אחת הפעמים אמרנו, נודניקים, אנחנו יודעים שהיו עוד כמה דוגמאות בעבר, אבל לא בהרבה).
בהשראת המקור, אולסון מגלמת בסדרה מעין גרסה נשית מן החוף המערבי והמעמד הנמוך של דני ידעני ושרלוק הולמס. היא עובדת ניקיון במשטרה ואם יחידנית לשלושה ילדים, שניחנה במנת משכל של 160. רוב השנים, בגלל המגדר שלה ובגלל המעמד שלה, אף אחד לא התייחס אליה, אבל כשמפקדי המשטרה מגלים במקרה את התכונות שלה ומבינים שהיא יכולה לעזור להם לפצח מקרים חמורים ומסובכים במיוחד, הם מגייסים אותה. כל אחד מ-13 הפרקים של העונה הראשונה (שעולים בימים אלה בדיסני פלוס ישראל) מתאר כיצד הגיבורה משתמשת במוחה החריף, ועושה זאת בעזרת שילוב בין תעלומות בלשיות גנריות למדי לחוש ההומור העסיסי והייחודי של הכוכבת.
בשיחת זום איתה, אולסון מתגלה כמשעשעת במיוחד גם במציאות. מכיוון שכך, אני חורג מן המקובל אצלי ופשוט מפרסם כאן את תמלול השיחה הקצרה כפי שזרמה. מקווה שתיהנו כפי שאני נהניתי!
האם עכשיו החושים שלך התחדדו גם במציאות? נגיד, את מסתכלת עליי ואומרת - מממ, אני מבינה עליו הרבה דברים מהשרשרת שלו ומהנעליים שלו.
"כן. נראה לי שיש לך גופות במקרר כרגע. לפחות לפי מה שאתה לובש".
אני מבטיח לך שלא.
"או שכן או שלא".
לא.
"איך נדע? לא ראיתי את המקרר שלך".
באיזה שלב הבנת שהסדרה הולכת להיות להיט?
"בזמן הצילומים ניסינו למצוא את האיזון בין סדרת פשע שבה הקהל סקרן לגלות את הפתרון של התעלומה, אבל גם סדרה שיש במרכזה דמות כיפית, מרגשת, אמיתית, עצמאית וקצת מבולגנת, שעושה את הדברים בדרך שלה. השילוב הזה היה מיוחד מבחינתי והרגשתי שאנשים הולכים לאהוב את זה. חשבתי שנשים בטח יאהבו את זה, אבל קיוויתי שגם גברים, ובעיקרון פשוט הרגשתי טוב לגבי זה. אני די בררנית. אני שונאת את רוב הדברים, אז אמרתי לעצמי שאם אפילו אני נהנית מהפרויקט הזה וחושבת שהוא טוב, אז כנראה שהוא באמת כזה".
גם אני שונא את רוב הדברים. מה את שונאת למשל? אני נגיד שונא חצילים ואת לד זפלין.
"אני אוהבת את השאלה הזו. אני שונאת חצילים ואת לד זפלין גם כן. אני זוכרת שהלכנו למופע של אורות לייזר וזה היה עם מוזיקה של לד זפלין וג'אם סשנים. אני לא אוהבת ג'אם סשנים. מה עוד אני לא אוהבת? גרביים להליכה בכפכפים, כאלה עם הפרדה לאצבעות. מה הקטע? זה דיל ברייקר מבחינתי. אני גם לא אוהבת סוכריות גומי בננה".
מה, למה? זה מדהים. אני אוהב.
"אתה רואה, לכן יש לך גופות במקרר".
אמרת קודם לגבי "פוטנציאל גבוה" שהיית בטוחה שנשים יאהבו אותה, וקיווית שגם גברים יאהבו. את יכולה להרחיב על זה?
"בדרך כלל, כשאני עושה דמות, אני מנסה לשים בצד את העניין של המגדר. היה לי דיון דומה גם ב'פילדלפיה זורחת' בה כתבו בתחילה את הדמות שלי כקול ההיגיון, ולא רציתי לקחת את זה לשם. הכותבים דיברו איתי על זה שהם צריכים להבין איך לכתוב לנשים ואמרתי להם פשוט אל תכתבו לנשים, תכתבו דמות מצחיקה וזהו. תמיד הרגשתי ככה.
"עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שאני מגלמת פה אימא יחידנית, שעובדת בכמה עבודות ומצליחה בהכל, ואני חושבת שזה מעורר השראה לראות דמות כזו. זה היה מעורר השראה גם לראות אבא יחידני שעושה את זה, אבל מסיבה כלשהי אנחנו עדיין אומרים 'וואו, יש לה ילדים ועבודה באותו זמן?' ואף פעם לא אומרים "וואו, יש לו ילדים ועבודה באותו זמן?".
את מפורטלנד. לא אביך את עצמי ואותך בשאלות על דני אבדיה, אבל אני יודע שפורטלנד זו קהילה שמשוגעת במיוחד על קבוצת הכדורסל שלה ורציתי לשאול אותך לגבי זה.
"בטח, אני גם אני אוהדת שרופה של הטריילבלייזרס. אין לנו קבוצת פוטבול אז זו בעצם הקבוצה היחידה שיש לנו לאהוד ואנחנו מאוד מושקעים בה. כשהייתי בתיכון, היינו ממש טובים, עם קלייד (דרקסלר) ו(קווין) דאקוורת'. זה היה מאוד חשוב בבית שלנו. זה רפרנס טוב! טוב ששאלת".
החרטה הכי גדולה של פורטלנד היתה שהיה לה את המקום הראשון בדראפט 1984 ובמקום לבחור במייקל ג'ורדן, בחרו בסם בואי. מה החרטה הכי גדולה שלך? יש תפקידים שסירבת להם ואת מתחרטת?
"לא, כי מלכתחילה לא הציעו לי הרבה תפקידים. אם כבר יש לי חרטות, זה על דברים שכן עשיתי. אני טובה באלתורים אז השתתפתי בהרבה מתיחות במצלמה נסתרת. גרמתי לאנשים לבכות, ואמנם זה היה מצחיק, אבל זה גם היה די נורא, ואני מצטערת על זה שגרמתי לאנשים מבוגרים לבכות".
מנת משכל של 160 זו ברכה או קללה?
"אני אוהבת את השאלה הזו. זו גם ברכה וגם קללה. הגיבורה מדברת על זה כבר בפרק הראשון. זו קללה כי עם מנת משכל כזו, קשה לכבות את המוח בלילה. קשה להפסיק לדאוג. קשה לא להיות כפייתית. קשה לנהל מערכת יחסים כי אנשים לא מבינים אותך, ולשמחתי הסדרה מראה עד כמה האינטליגנציה של הגיבורה היא אתגר בחיי היומיום שלה".
פרק חדש של "פוטנציאל גבוה" עולה בדיסני פלוס ישראל מדי יום חמישי.