אייל ברקוביץ', מגיש התוכנית "מוריה וברקו" בערוץ 14, תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות ההצהרה המצולמת שהקליט מראש ואמורה להיות משודרת הערב (שבת) לציבור. בדבריו של ברקוביץ', שנאמרו בתוכנית שהוא מנחה לצד מוריה אסרף, השווה ברקוביץ' את ראש הממשלה לשליט צפון קוריאה, קים ג'ונג-און, והאשים אותו בהתנהלות דיקטטורית ושימוש בתקשורת להפצת שקרים. הוא אף כינה את נתניהו "שקרן פתולוגי" ויצא נגד גופי השידור עצמם, כולל חדשות 13, על כך שהם משדרים כך את דבריו של ראש הממשלה בלי שהלה כינס מסיבות עיתונאים מאז תחילת המלחמה.
"הוא מצלם סרטון, הוא שולח איגרת לחג לתושבים. רגע, אנחנו בישראל או בצפון קוריאה? לא הבנתי", אמר ברקוביץ'. "ומה אנחנו צריכים, לעמוד בכיכר ולהצדיע לו ולהריע לו? לא הבנתי". בשלב הזה ברקוביץ' הניף תמונה של שליט קוריאה הצפונית, קים ג'ונג-און, לקול גיחוכה של אסרף.
"קים ג'ונג-און? לא הבנתי. או שזה נתניהו וקים ג'ונג-און ביחד?" המשיך ברקוביץ' והניף תמונה של נתניהו לצד קים. "הוא מצלם איגרת ושולח לתושבים. יאללה, תשחרר אותנו מהשקרים שלך, מהרמאויות. די, די, לא נמאס לו לשקר וכל הזמן לתחמן את העם? שולח איגרת!"
"הם בדיוק דומים! בדיוק דומים, דיקטטורים!", הוסיף המגיש. "זה בדיוק! הוא שולח איגרת! הוא לא יכול לעמוד מול הקהל ולדבר, מול העיתונאים ולדבר או לעשות מסיבת עיתונאים. הוא שולח איגרת! בושה וחרפה. והכי גרוע, שזה הכי גרוע, שגם ביקורת לאיפה שאני עובד - שאנחנו משדרים את האיגרת הזאת, שכל הערוצים נותנים לו את הבמה ומשדרים את האיגרת".
"למה, מה אתה חושב, שצריך לא לשדר את הצהרתו של ראש ממשלה?" הקשתה אסרף.
"ברור שלא! אתה רוצה, תהיה גבר, תעמוד מול העיתונאים פעם בשבוע, פעם בעשרה ימים, תענה לשאלות, אל תהיה פחדן! אל תהיה פחדן ותשלח איגרת. אנחנו לא צפון קוריאה פה", השיב ברקוביץ'. "אני מהשביעי לאוקטובר לא ראיתי את הפרצוף שלו בטלוויזיה. אני לא אתן לו במה, לשקרן הפתולוגי הזה, לדבר ולשקר אותי כל הזמן".
ראש הממשלה בנימין נתניהו לא עשה מסיבת עיתונאים, השיב לשאלות או התראיין לתקשורת הישראלית כ-131 יום, אך ישגר הערב הצהרה מצולמת מוקלטת לציבור. בהודעה על ההצהרה, שפורסמה אתמול, לא נמסרו פרטים לגבי תוכנה, אך נאמרה שנושאה הוא מדיני.