וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

להקשיב ולבכות: בחזרה אל "היכן החייל", שיר הזיכרון ששינה את המוזיקה הישראלית

עודכן לאחרונה: 28.4.2025 / 12:33

50 שנה אחרי שיצא השיר המופלא של אהובה עוזרי, פרויקט מיוחד של דודי פטימר ב-103fm מספר את הסיפור מאחוריו. לכך מצטרפת גרסת כיסוי של בר צברי, שנוצרה עבור התכנית. האזינו

פרומו לסרט הדוקו "אהובה עוזרי: צלצולי פעמונים"/yes דוקו

האזינו כאן לתכנית המלאה, "בעקבות החייל שלי"

"היכן החייל שלי" של אהובה עוזרי, מהיוצרות החשובות ופורצות הדרך בתולדות המוזיקה הישראלית, עשה מהפכה לפני 50 שנה בדיוק, כשהכניס לפסקול של יום הזיכרון את המוזיקה המזרחית של כרם התימנים. לרגל יובל לצאתו, ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, פרויקט מיוחד של רדיו 103fm, בעריכת דודי פטימר, מספר את הסיפור מאחורי השיר, ומציג גם גרסת כיסוי של בר צברי לקלאסיקה הבלתי נשכחת, שתוכלו להאזין לה כאן. עוד יתראיינו בתכנית המוזיקאי רמי דנוך, ואנשים נוספים שעבדו לצדה של עוזרי.

השיר המצמרר ביטא את חרדת ההמתנה, הדאגה והכאב של האימהות הממתינות לבניהן בעורף. אף שיצא ב-1975, ומזוהה עם הקטסטרופה של מלחמת יום הכיפורים, הוא נכתב עוד קודם לכן - בעקבות חבריה של עוזרי לשכונה שנפלו במלחמת ששת הימים. לימים, היא אכן הקדישה אותו לזכרו של עדי שורק, בנה של שכנתה, שנפל במלחמת יום הכיפורים. לימים, אחרי הסכם השלום עם מצרים, היא הקליטה אותו גם בערבית, בעקבות בקשה רשמית מצד השגריר המצרי בישראל - ביוזמה מרתקת שנגנזה.

האזינו לגרסת הכיסוי של בר צברי לשיר

אהובה עוזרי ימי תרבות 2014. אילן בשור,
אהובה עוזרי/אילן בשור

"היכן החייל" העניק את שמו לאלבום הבכורה של עוזרי, שזכה להצלחה גדולה, מכר עותקים רבים והיה חלק מהמפץ הגדול של המוזיקה המזרחית באותה שנה, לצד האלבומים הראשונים של צלילי הכרם וצלילי העוד. לא פחות מכך, הוא סימן אבן דרך בצליל הישראלי, שהפך פתוח יותר לקולות ומקצבים שונים, בפרט בפסקול האבל הלאומי.

התכנית המלאה, "בעקבות החייל שלי", תשודר ביום רביעי, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully