סליי סטון, אייקון מוזיקלי פורץ גבולות ומייסד להקת Sly and the Family Stone, מת ביום שני בגיל 82, לאחר מאבק ממושך במחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) ובבעיות בריאות נוספות.
בהודעה שפרסמה משפחתו נכתב: "בלב כבד אנו מודיעים על פטירתו של אבינו האהוב, סלי סטון. סלי הלך לעולמו בשלווה, כשהוא מוקף בשלושת ילדיו, חברו הקרוב ובני משפחתו המורחבת. אנו מוצאים נחמה בידיעה שמורשתו המוזיקלית יוצאת הדופן תמשיך להדהד ולעורר השראה לדורות הבאים."
מותו מגיע זמן קצר לאחר יציאת הסרט התיעודי Sly Lives! (או בשמו הנוסף The Burden of Black Genius), שביים זוכה האוסקר אמיר "קווסטלאב" תומפסון. בראיון ל־Gold Derby, שיתף קווסטלאב אנקדוטות מחייו וקריירתו של סטון, והדגיש את השפעתו העצומה על התרבות הפופולרית.
"סליי הקדים את זמנו בהרבה," סיפר קווסטלאב. "יש טריליוני סיפורים על הגאונות שלו. אחד מהסיפורים, שלא נכללו בסרט, מתאר כיצד שינה סטון את השיר "Stand!" ממש ברגע האחרון, לאחר שביצע אותו במועדון Whisky a Go Go בשנת 1969 והרגיש שהקהל לא מתלהב. לפי הסיפור, בחורה שהייתה איתו אמרה לו: "זה 1969, אנחנו צריכים קטע לרקוד עליו!"
סטון הזעיק את חברי הלהקה חזרה לאולפן בשעה 1:45 בלילה, כשהמועדון נסגר. שם יצרו את הסיום החדש לשיר — והמוכר. בבוקר למחרת התקשר סטון לקולומביה רקורדס ודרש: "תשמידו את כל הסינגלים שיצאו, יש לנו גרסה חדשה!" כ־40 אלף עותקים מהגרסה המקורית שרדו - וקווסטלאב גאה להחזיק באחד מהם.
עוד הוסיף קווסטלאב: "סליי היה הראשון שהשתמש במכונת תופים, הראשון שהשתמש בהקלטה רב־ערוצית בה הוא עשה הכול בעצמו. הוא יצר שלושה קליפים ב־1969 - לא סתם הופעות, אלא קליפים עם קונספט, כמעט עשור לפני לידתה של MTV. אם תסתכלו על 'Dance to the Music', 'Life' או 'Everyday People' - תראו וידאו־קליפים אמנותיים לחלוטין."
המוזיקה של סלי סטון ממשיכה להשפיע על דורות חדשים, בעיקר דרך ההיפ־הופ, שם נעשה שימוש אינסופי בדגימות משיריו. "עבורי," סיכם קווסטלאב, "הקסם האמיתי היה עם חובבי ההיפ־הופ. אולי אתה מכיר את השיר 'People Everyday' של Arrested Development, שזה בעצם 'Everyday People' של סלי. אולי אתה מזהה את התופים של 'The Humpty Dance' כשיר 'Sing a Simple Song'. אפילו בלופים של LL Cool J - זה סטון. כל מי שמבין היפ־הופ יודע את זה."