שורד השבי אלי שרעבי קיבל היום את אות "ספר הזהב" לאחר שספרו "חטוף" שבר שיא מכירות ישראלי והפך לרב מכר. אות "ספר הזהב" הוענק לשרעבי לאחר ש-20 אלף עותקים נמכרו בתוך חמישה ימים מצאתו לאור של ספרו (בהוצאת "סלע מאיר"). זהו הקצב המהיר למכירת ספר בתולדות הספר העברי.
בשל המצב הייחודי, וכדי לקיים את הטקס במסגרת חודש הספר, בחרה ההתאחדות להעניק לשרעבי את הספר באירוע מקוון היום. בהתאחדות בעלי הוצאות הספרים דאגו אף לשליחת תעודת אות ספר הזהב באופן מיוחד עד לשרעבי. בימים אלו נמצא שרעבי בלונדון, וזאת לאחר שהות ארוכה בארצות הברית ובריטניה שנכפתה עליו, לאחר שמה שהחל כמסע הסברה, התארך בשל ביטול הטיסות הנכנסות.
אלי שרעבי מסר: "אני רוצה להודות לציבור הישראלי שקנה ויותר חשוב, שקרא את הספר. אנשים באים אליי ואומרים לי, 'אלי, הרגשנו כאילו היינו איתך שם במנהרות בעזה, ועכשיו אנחנו יודעים איך זה הרגיש', זה מרגש אותי מאוד. כתבתי את הספר בשביל להגיע לאנשים, בשביל לתת חזרה, להראות שלא משנה כמה שקשה, תמיד אפשר לבחור, שלא משנה אילו קלפים החיים מחלקים לך, זה בידיים שלך, תמיד, בכל רגע ורגע, הבחירה לחיות, והבחירה איך לחיות.
"הסיבה הנוספת שכתבתי, שהיא גם הסיבה שהיה חשוב לי לדייק את החוויה וליצור את הספר כל כך מהר - היא בכדי שיבינו מה שעברנו שם ומה שהחטופים שעדיין שם, שהם האחים שלנו, שהם בשר מבשרנו, עוברים שם. כי מרגע שיודעים איך זה מרגיש שם ומה הם עוברים, אי אפשר להפסיק לחשוב ואי אפשר להפסיק לכאוב ולפעול בכדי להוציא אותם, בכדי להבטיח שהם יחזרו הביתה - והם יחזרו הביתה".