ה-AFI, איגוד הקולנוע האמריקאי, יעלה לשידור ב-3 ביוני ברשת CBS ספיישל "100 שנים... 100 הגיבורים והרשעים", בו תוכרז רשימת 50 הגיבורים הגדולים ורשימת 50 הרשעים הגדולים של הקולנוע האמריקאי. את הספיישל ינחה ארנולד שוורצנגר, שדמות המחסל שלו מ"שליחות קטלנית" מועמדת פעמיים: על הסרט הראשון בו ניסתה לחסל את תקוות האנושות, ועל הסרט השני בו הגנה על המנהיג העתידי של ההתקוממות האנושית.
רשימה של 400 דמויות שנבחרו על ידי ה-AFI נשלחה ל-1,500 אנשי תעשיה, מבקרים וחוקרי קולנוע. השוטר מבוורלי הילס, באטמן בגילומו של מייקל קיטון, תלמה ולואיז, גנדלף מ"שר הטבעות", אינדיאנה ג'ונס, ג'ון מקליין מ"מת לחיות", אליוט נס מ"הבלתי משוחדים", מרי פופינס, נורמן בייטס מ"פסיכו", מיסטר בלונד מ"כלבי אשמורת", פרנק בות' מ"קטיפה כחולה", חניבעל לקטר, מקס קאדי מ"פסגת הפחד", ג'ון דו מ"שבעה חטאים", ד"ר איוול מ"אוסטין פאוארס" וגם החיזר מ"הנוסע השמיני", החזיר מ"בייב", והציפורים מ"הציפורים" של היצ'קוק, הם בין המועמדים. הדמויות ברשימה אינן מוגדרות כטובות או רעות, שיקול שהושאר למוחם הקודח של המצביעים.
ג'ון וויין הוא השחקן הכי פופולרי ברשימה עם 7 דמויות, בטי דייויס עם 4 דמויות היא השחקנית הכי נפוצה, היצ'קוק הכניס לרשימה 11 דמויות בבימויו, ואחריו סטיבן ספילברג וג'ון פורד עם 7 דמויות לכל אחד.
100 הגיבורים והרשעים של הקולנוע
16.4.2003 / 11:45
