וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפרים שמיר: "החקירה נגדי הזויה, הרדיפה של מתנגדי משטר רק תחמיר"

שמיר הכחיש בחקירתו את החשדות נגדו, המייחסות לו הסתה לטרור נגד ראש הממשלה, והדגיש שכל התבטאויותיו הן במסגרת חופש הביטוי. "זה לא מפתיע שהחקירה הזויה", אמר לוואלה תרבות

אפרים שמיר מגיע לחקירה, להב 433/מערכת וואלה

לאחר שהזמר, היוצר והמוזיקאי אפרים שמיר זומן היום לחקירה פלילית בלהב 433, בחשד לעבירות של "הסתה לאלימות וטרור נגד ראש הממשלה", אומר שמיר לוואלה תרבות: "החקירה הזויה אבל זה לא מפתיע. הרדיפה של מתנגדי המשטר רק תחמיר".

בחקירה, שהסתיימה בצהריים, שמיר עומת עם פוסטים שכתב. הוא אמר במהלכה כי מעולם לא תכנן לפגוע בראש הממשלה וכל ההתבטאויות שלו הן במסגרת חופש הביטוי. בתום חקירתו, שוחרר ללא תנאים והתיק צפוי לעבור לפרקליטות בימים הקרובים לצורך קבלת החלטה.

סנגורו, עורך הדין יאיר נהוראי, מסר כי חקירתו של שמיר בחשד להסתה לאלימות וטרור היא "פגיעה חוקתית קשה בזכויותיו". עוד מסר כי "אפרים שמיר מכחיש מכל וכל את החשדות נגדו ומבקש להבהיר כי הוא מתנגד לאלימות מכל סוג שהיא".

דבר חקירתו של שמיר פורסם לראשונה בידי יהושע בריינר בעיתון הארץ.

" רדיפת מתנגדי המשטר רק תחמיר". אפרים שמיר בכניסה לחקירתו היום/פלאש 90, אבלום שושני

שמיר הוא מוזיקאי ותיק, יוצא להקת הנח"ל ולהקת כוורת, ומאחוריו גם קריירת סולו מצליחה. בשנים האחרונות התבטא לא פעם בחריפות בשלל נושאים שעל סדר היום ברשתות החברתיות, לרבות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. אתמול, בעוד המדינה סוערת בעקבות סרטוני החטופים, התכנסה הממשלה כדי לדון בנושא "איומים נגד נתניהו ובני משפחתו".

שמיר כתב בחשבון הפייסבוק שלו, לפני יותר מחצי שנה, כי "שקרן בן שקרן חייב למות", מבלי לציין למי בדיוק הוא מתכוון. לפני הפוסט המדובר, שיתף שמיר פוסטים הנוגעים להתנהלות הממשלה והעומד בראשה. בין הפרסומים ששיתף: "הפצצות בכל הארץ, חטופים גוססים, כלכלה קורסת, מילואימניקים מותשים. העיקר שהוא בשלטון" וגם: "שנים רבות שאלנו איך העם הגרמני התרבותי הלך שבי אחרי רודן פסיכופת - והיום מקבלים את התשובה מעם הספר עאלק".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully