חברת ההפצה האמריקאית Kino Lorber הודיעה כי רכשה את זכויות ההפצה בצפון אמריקה ל"כן" - סרטו החדש של נדב לפיד, וכי היא מתכננת להפיצו בהפצה רחבה בכל רחבי ארצות הברית. זהו למעשה שיתוף הפעולה הרביעי של לפיד עם קינו, שהפיצו בעבר את סרטיו "הגננת", "מילים נרדפות" ו-"הברך".
קינו לורבר היא אחת מחברות ההפצה הגדולות והוותיקות בתחום הקולנוע העצמאי ב-45 השנים האחרונות, עם ספרייה של למעלה מ-4,000 כותרים. בין השאר היא אחראית להפצת קלאסיקות כמו "הקונפורמיסט" של ברטולוצ'י וזוכה האוסקר הזר "מפיסטו" של אישטוואן סאבו, כמו גם יצירות מובילות דוגמת "שיני כלב", סרט הפריצה של יורגוס לנטימוס, "בופור" ו"עג'מי" הישראלים שהיו מועמדים לפרס אוסקר הזר ו"הגבול הירוק" של אניישקה הולנד.
ריצ'רד לורבר, יו"ר ומנכ"ל Kino Lorber, אמר: "הסרט נמנה עם היצירות הבולטות ביותר שהוקרנו השנה בפסטיבל קאן. לפיד נחשב לאחד היוצרים המוערכים והידועים כיום, הן בארצות הברית והן ברחבי העולם, ואנו מאמינים שלסרט יש את הסיכויים הגבוהים ביותר להתמודד בהצלחה על מועמדות לאוסקר בקטגוריית הסרט הבינלאומי הטוב ביותר. אנו גאים לשתף איתו פעולה שוב ולהביא את הסרט לקהל בצפון אמריקה".
"כן" מספר את סיפורם של י. מוזיקאי ג'אז קשה יום ואשתו יסמין בישראל של אחרי 7 באוקטובר. השניים נותנים את אומנותם, נשמתם וגופם למרבה במחיר. מביאים עונג, בידור ונחמה למדינה המדממת. יום אחד י. מקבל משימה בעלת חשיבות עליונה, למצוא מלודיה להמנון לאומי חדש. בסרט מככבים אריאל ברונז, אפרת דור, נעמה פרייס ואלכסיי סרבריאקוב.
הסרט זכה לשבחים ברחבי העולם, מאז הוקרן בחודש מאי במסגרת "שבועיים של במאים" בפסטיבל קאן. בין היתר זכה להיכלל ברשימת סרטי העשור הטובים ביותר (עד כה), של מגזין Indiewire, כמו גם לביקורות נלהבות ב"הוליווד ריפורטר", "רולינג סטון" ו"לה מונד". בנוסף לארצות הברית, נרכש הסרט להפצה בעוד כ-20 מדינות נוספות, ובהן שוויץ, צרפת, גרמניה, יוון והודו.
"סיכוי שיתמודד על אוסקר": סרטו החדש של נדב לפיד יופץ בארה"ב
עודכן לאחרונה: 20.8.2025 / 21:48