השחקנית היהודייה האנה איינביינדר זכתה הלילה (בין ראשון לשני) בפרס האמי לשחקנית המשנה הטובה ביותר בסדרה קומית, על תפקידה כאווה בסדרה "Hacks". בסיום נאומה היא קראה "לשחרר את פלסטין", ולאחר מכן הרחיבה בנושא בריאיון מאחורי הקלעים.
"חשבתי שחשוב לדבר על פלסטין כי זה נושא מאוד קרוב ללבי", אמרה איינביינדר בת ה-29, בתם של הקומיקאית לוריין ניומן, מהקאסט המקורי של "סאטרדיי נייט לייב", והתסריטאי-במאי צ'אד איינביינדר.
"יש לי חברים בעזה שעובדים כעובדי קו חזית, כרופאים עכשיו בצפון עזה, כדי לספק טיפול לנשים בהיריון ולילדי בית ספר וליצור בתי ספר במחנות הפליטים. וזה נושא שבאמת קרוב לליבי מסיבות רבות. אני מרגישה שזו החובה שלי כאדם יהודי להבחין בין יהודים למדינת ישראל, כי הדת שלנו והתרבות שלנו היא מוסד כל כך חשוב ותיק שהוא באמת נפרד מהמדינה האתנו-לאומנית הזו".
אמי 2025: לראשונה זה 22 שנה, הסדרה הזוכה לא משודרת בישראל
חוויאר ברדם מביא את הכאפייה לשטיח האדום: "ישראל מבצעת רצח עם בעזה"
איינבינדר גם הסבירה את החלטתה להצטרף ליותר מ-1,200 אנשי קולנוע שחתמו השבוע על התחייבות לחרם מוסדות קולנוע ישראליים: "מבחינת ההתחייבות, זה כמו תנועות רבות, חרם הוא כלי יעיל ליצור לחץ על בעלי הכוח לעמוד באתגר הרגע, אתם יודעים. אז החרם של עובדי הקולנוע למען פלסטין לא מחרים אנשים פרטיים, הוא מחרים רק מוסדות שהם שותפים ישירות לרצח העם. אז, זה חשוב לי, ואני חושבת שזה צעד חשוב, ולכן שמחתי להיות חלק ממנו".
זו הייתה המועמדות הרביעית של איינבינדר לאמי והזכייה הראשונה שלה. היא הייתה מועמדת בכל עונה בקטגוריית שחקנית המשנה הטובה ביותר בסדרה קומית על "Hacks". כוכבת הסדרה, ג'ין סמארט, זכתה אף היא הלילה - במקרה שלה בפעם הרביעית על גילום דמותה של דברה ואנס.