וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בגלל מצב חירום רפואי: ויליאם שאטנר (קפטן קירק מ"מסע בין כוכבים") הובהל לבית חולים

25.9.2025 / 12:41

השחקן, הבמאי והמפיק היהודי-קנדי, המוכר בעיקר מתפקידו כקפטן קירק בסדרה המקורית ובסרטי "מסע בין כוכבים", פונה לבית חולים לאחר שבריאותו הידרדרה. שאטנר בן ה-94, זוכה פרסי האמי והגלובוס הזהב, התמודד עם בעייה ברמת הסוכר בדם

השחקן ויליאם שאטנר, אוגוסט 2025. Paras Griffin, GettyImages
השחקן ויליאם שאטנר, אוגוסט 2025/GettyImages, Paras Griffin

השחקן, הבמאי והמפיק היהודי-קנדי ויליאם שאטנר, המוכר בעיקר מתפקידו כקפטן קירק בסדרה המקורית של "מסע בין כוכבים", פונה לבית חולים לאחר שבריאותו הידרדרה, כך דווח בתקשורת הזרה. שאטנר בן ה-94, זוכה פרסי האמי והגלובוס הזהב, התמודד עם בעייה ברמת הסוכר בדמו בעת שהייה אתמול (רביעי) בביתו בלוס אנג'לס, כך פורסם.

שאטנר נולד במרץ 1931 במונטריאול, קנדה, למשפחה יהודית-קונסרבטיבית. בתחילת דרכו שיחק בפסטיבל סטרטפורד בקנדה . בהמשך עבר לארצות הברית, שם החל לשחק ב-1954. סרטו הראשון היה "האחים קרמזוב", המבוסס על רומן של דוסטויבסקי, בבימוי ריצ'רד ברוקס, שיצא ב-1958. בשנת 1965 התארח בסדרה "הנמלט".

הוא לוהק לסדרה המקורית של "מסע בין כוכבוים", ששודרה בין 1966 ל-1969. לאחר ירידת הסדרה, תחילה התקשה שאטנר לקבל ליהוקים לתפקידים כי היה מזוהה מדי עם דמותו של קפטן קירק. הוא התגרש, כמעט הפך לחסר כל ולזמן מסויים גר ברכבו. בהמשך שיחק בעיקר בסרטי אימה ובתפקדי אורח בסדרות. הוא חזר לתודה ב-1979, כשיצא הסרט הראשון בסדרת "מסע בין כוכבים" ולאחר מכן ב-1982 הופיע בסרט ההמשך "מסע בין כוכבים 2: זעמו של חאן".

השחקן ויליאם שאטנר בדמות קפטן ג'יימס טיבריוס קירק והשחקן לנרד סיימון נימוי בדמותו של ספוק ב"מסע בין כוכבים: הסדרה המקורית"/אתר רשמי, NBC Television
השחקן ויליאם שאטנר בדמות קפטן ג'יימס טיבריוס קירק ב"מסע בין כוכבים: הסדרה המקורית"/אתר רשמי, NBC Television

בהמשך שיחק בין השאר בסדרות "מאניקס", "טי. ג'יי. הוקר", "בוסטון ליגל", "שטויות שאבא שלי אומר", "תעלומות מרדוק", "המפץ הגדול" ו"אלכסה קרואו: בלשית פרטית" ובסרטים "איזה מין שוטרת", "Devil's Revenge" לו גם כתב את התסריט. בנוסף, בשנת 2019 החל להגיש ולהפיק את הסדרה "בלתי מוסבר" של ערוץ ההיסטוריה.

באוקטובר 2021 שוגר למסע קצר בחלל, בחללית "ניו שפרד" של חברת "בלו אורייג'ן", שבבעלותו של המיליארדר ג'ף בזוס, וכעבור כעשר דקות נחתה החללית באמצעות מצנחים בשטח מדברי. שאטנר, שהיה אז בן 90 וחצי, הפך לאדם המבוגר ביותר שטס בחלל. מאז נשבר השיא.

קאטנר היה נשוי לארבע נשים שונות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully