נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס הבוקר (שני) לקריאות להדיח את ישראל מהאירוויזיון. בריאיון ל"קלמן ליברמן" בכאן רשת ב' אמר הנשיא: "ראיתי תהליכים מסוכנים שמתחילים באירוויזיון ונגמרים במקומות אחרים. הדה לגיטימציה של ישראל והניסיון להוציא אותנו מכל זירה אפשרית אלה מהלכים שנועדו להחליש אותנו. זה מתחיל באירוויזיון אבל מגיע לדברים שחיוניים לנו. כל זירה היא חשובה".
בריאיון גם נשאל הרצוג האם השידור הציבורי בישראל בסכנה. "יש לי כבוד עצום לכאן", הבהיר. "יש קולות שמדאיגים אותי. פלטפורמה של שידור הציבורי היא כל כך חשובה. היא מאפשרת מגוון דעות, נטולות פניות, ומאפשרת לכולם להישמע. אני חסיד גדול של השידור הציבורי ולכן אני דואג כשצריך לדאוג ופועל כשצריך לפעול".
לפני האירוויזיון האחרון נפגש הרצוג עם יובל רפאל, נציגתנו לתחרות, ואמר לה: "יש סביבך קונצנזוס. יש לך אישיות מקסימה, הסיפור שלך מדהים וכל פעם שאני שומע את השיר הבטן מתכווצת מרוב גאווה. כשאת עולה על הבמה, תזכרי שאת תהיי בלבבות של כל בית ישראל וכל העם בתפוצות, ואת תהיי בלבבות של כל המשפחות הטהורות והכואבות של אסון הנובה, של הטבח הנורא. אנחנו גאים בך מאוד ומאחלים לך הצלחה בשליחות הזו".