וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שלמה יידוב, יצירות מופת מהבארוק - ושאנסונים מצרפת: מה צפוי בפסטיבל אבו גוש?

עודכן לאחרונה: 30.9.2025 / 11:27

כ־30 קונצרטים ואירועים מוזיקליים יתקיימו השנה, המשלבים בין מסורת לחדשנות: יצירות מופת מהבארוק והקלאסיקה לצד מופעי ג'אז, שנסונים צרפתיים, שירה עברית ותוכניות מקוריות וחדשות. אז מה צפוי?

שלמה יידוב. אילן בשור,
שלמה יידוב/אילן בשור

פסטיבל אבו-גוש ישוב בחול המועד סוכות ויתקיים שני מוקדים - בכנסייה באבו גוש ובמתחם האינטימי של מרכז רבין בתל אביב. כ־30 קונצרטים ואירועים מוזיקליים יתקיימו השנה, המשלבים בין מסורת לחדשנות: יצירות מופת מהבארוק והקלאסיקה לצד מופעי ג'אז, שנסונים צרפתיים, שירה עברית ותוכניות מקוריות וחדשות.

לצד הקלאסיקות ניתן יהיה להנות בפסטיבל בתל אביב מקלאסיקה ישראלית עם שם טוב לוי עם מיטב יצירותיו ושיריו בעיבודים קאמריים, לצד מחווה לפיאצולה, באך ופורה, ושלמה יידוב עם מיטב שיריו ויצירות דרום-אמריקניות אהובות. עוד בתכנית: החצוצרן אלי פרמינגר עם ההרכב "מפעל השוקולד" מארחים את הזמר אוסטין סטרלינג במפגש ייחודי בין הבלוז של ניו אורלינס לקלאסיקה של סינטרה, אנסמבל כלי ההקשה טרמולו בעיבוד מיוחד לרפסודיה בכחול של גרשווין ועוד. לצד כל אלו יתקיימו במרכז רבין יריד אמנים ססגוני ומופעים ללא תשלום במרפסת מרכז רבין.

הפסטיבל, בניהולו המוזיקלי של עמית טיפנברון ובהפקתם של אלון הררי ויעלה אביטל, יתקיים בין 7-11 באוקטובר. "ייחודו של פסטיבל אבו גוש השנה הוא במנעד הרחב שבין האווירה הקדושה של כנסיית קריית יערים לבין החגיגה הרב-תרבותית במרכז רבין בתל אביב", אומר המנהל האומנותי של הפסטיבל, עמית טיפנברון, "הפתיחה ב־7 באוקטובר - יום כואב בזיכרון הלאומי - תעמיק את החוויה עם יצירות טעונות כמו הרקוויאם של פורה עם מקהלת שחר ותפילת האשכבה למלכה מרי מאת פרסל עם תזמורת בארוקדה, ותהפוך את המוזיקה לגשר של נחמה ותקווה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully