הנהלה חדשה נבחרה לפסטיבל ישראל, כך הודיעה האסיפה הכללית של הפסטיבל.
איל שר, מנכ"ל הפסטיבל ב-11 השנים האחרונות סיים את תפקידו. הוא יוחלף באורי ועקנין, ששימש כמפיק הראשי של הפסטיבל בשלוש השנים האחרונות וקודם הפיק עשרות אירועים ובהם עונת התרבות בירושלים, פסטיבל "מקודשת" ופסטיבל הסופרים במשכנות שאננים. שר ימשיך ללוות את הפסטיבל בתקופת המעבר עד הפסטיבל הקרוב, שמיועד להתקיים בסוף יולי 2026.
איתי מאוטנר, המנהל האמנותי של הפסטיבל יחד עם מיכל ואעקנין בארבע השנים האחרונות, יסיים גם הוא את תפקידו. הוא יוחלף על ידי דפנה קרון, שתנהל אמנותית את הפסטיבל לצד ואעקנין. קרון היא מנהלת אמנותית, אוצרת ויזמית של אירועי אמנות חיה ופסטיבלים רב-תחומיים, המתמחה ביצירה מבוססת-מחקר ואמנות במרחב הציבורי. היא ניהלה ואצרה פסטיבלים ואירועי אמנות ציבוריים רבים ובהם "פסטיבל בבית" לעונת התרבות בירושלים, פרויקטים בפסטיבל "מקודשת" לצידה של ואעקנין, אירועי ה-60 למוזיאון ישראל ואירועי הפתיחה של "מוזיאון העיר" תל אביב. בנוסף, היא משמשת יועצת ולקטורית לגופי תרבות ומרצה במוסדות אקדמיים ובהם אוניברסיטת תל אביב, שנקר ומכללת ספיר.
בנוסף, אורי גליקסברג יחליף את אורי ועקנין בתפקידו כמפיק הראשי של הפסטיבל. גליקסברג שימש בין השאר כמנהל מחלקת תרבות ואירועים בימקא הבינלאומי ירושלים והוא מנהל ובעלים שותף בחברת "2bVibes LTD".
פסטיבל ישראל: דפנה קרון תצטרף כמנהלת אמנותית במקום איתי מאוטנר
23.10.2025 / 12:02
