וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההקצבות של משרד התרבות לקבוצות התיאטרון נחתכו: "אנחנו על סף קריסה"

עודכן לאחרונה: 14.12.2025 / 18:30

לקראת סוף השנה גילו קבוצות הפרינג' כי הסיוע לכל אחת מהן הוא כ-30% פחות מאשר בשנה שעברה: "זה גזר דין של קריסה כלכלית". משרד התרבות: "התקציב הקיים מחולק בין מספר גדול יותר של גופים"

שר התרבות והספורט מיקי זוהר. ., דוברות הכנסת
שר התרבות והספורט מיקי זוהר/דוברות הכנסת, .

תיאטרון הפרינג' הישראלי בסכנת קריסה: לקראת סוף השנה גילו קבוצות התיאטרון העצמאיות, כמו "קליפה", "אורתודה", "דוואי", "מלינקי" ואחרות, כי הקצבות התמיכה של המדינה בכל אחת מהן נמוכות בכ-30% מאשר בשנה שעברה.

"זה גזר דין של קריסה כלכלית מיידית עבור גופים המובילים את העשייה האלטרנטיבית בארץ", מסרו הגופים, שמעריכים בכ-3 וחצי מיליון שקלים - סכום פעוט במונחים של תקציבים ממשלתיים - את הסכום שנדרש כדי למנוע את קריסתם. "היה ברור שהתרבות תספוג ראשונה! הרי תפקידה לשמש מראה לחברה הישראלית ויש מי שחושב שזה מסוכן", אומרים שם.

במשרד התרבות אומרים, מנגד, כי הסיבה לכך היא שהיקף התמיכה של המדינה בפרינג' פשוט מחולק ליותר גופים. "השנה הצטרפו קבוצות תיאטרון חדשות למעגל התמיכה, בהתאם להחלטות ועדות המקצוע של המשרד. בין היתר קבוצות תיאטרון העונות על הגדרת 'פריפריה' וכן קבוצות שמעולם לא נתמכו בעבר, כפועל יוצא מכך, התקציב הקיים מחולק כעת בין מספר גדול יותר של גופים", נמסר בתגובה. "משרד התרבות והספורט ימשיך להרחיב ולתמוך במגוון רחב יותר של גופי תרבות. כבכל שנה נבחן את האפשרויות העומדות בפנינו, במטרה למצוא דרכים על מנת לסייע בשמירה על חוסנם של הגופים ושמירת פעילותם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully