וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"פשע נגד הטבע": הסיבה המפתיעה שקווין מחרימה את גלסטונברי

עודכן לאחרונה: 18.1.2026 / 16:45

בריאן מיי שם סוף לשמועות: הלהקה לא תופיע בפסטיבל הבריטי האגדי בגלל תמיכת המייסד בציד גיריות. "הם הורגים בשביל הספורט", תקף הגיטריסט. על רקע סיום הטור עם אדם למברט וחוסר הוודאות, נראה שההזדמנות לראות את המלכה בלייב הולכת ונעלמת

בריאן מיי למען בעלי החיים. GettyImages
אביר וג׳נטלמן (ודוקטור וטבעוני). בריאן מיי/GettyImages

סר ד"ר בריאן מיי, הגיטריסט האגדי של להקת קווין, הבהיר השבוע באופן סופי כי הלהקה לא תופיע בפסטיבל גלסטונברי היוקרתי. לא השנה, וכנראה שלעולם לא. זאת בשל סכסוך אידיאולוגי עמוק עם מייסד הפסטיבל, מייקל איביס.

הפסטיבל שומר מקום קבוע לאיקונים קלאסיים של עולם הרוק - כאשר בשנים האחרונות הופיעו על "במת הפירמידה" אמנים כמו פול מקרטני, רוד סטיוארט וניל יאנג. בראיון שהעניק לאחרונה, הסביר מיי כי הלהקה המיתולוגית לא תגיע לפסטיבל, הנחשב לאחד הגדולים והחשובים בעולם המוזיקה בגלל "הפוליטיקה של האנשים שמנהלים אותו", כשהוא מתייחס ספציפית לתמיכתו של איביס בציד גיריות.

"הם אוהבים להרוג גיריות, והם חושבים שזה ספורט", הבהיר הגיטריסט המתולתל, "זה משהו שאני לא יכול לתמוך בו, כי אנחנו מנסים להציל את הגיריות האלו כבר שנים". מיי הוסיף וציין כי "מייקל איביס העליב אותי לעתים קרובות", אך הדגיש כי מה שמפריע לו יותר הוא התמיכה בציד, שאותו הוא מגדיר כ"טרגדיה ופשע מיותר נגד חיות הבר".

״טרגדיה ופשע מיותר״. בריאן מיי בהפגנה נגד ציד גיריות/GettyImages

שורש הסכסוך נעוץ בעובדה שסר מייקל איביס, המארח את הפסטיבל ב"וורת'י פארם", הוא רפתן התומך בשיטה של דילול אוכלוסיית הגיריות כדי למנוע את מחלת שחפת הבקר. מנגד, ארגוני זכויות בעלי חיים ומדענים רבים טוענים כי מדובר בפרקטיקה אכזרית ולא יעילה. הטענה המרכזית היא שרוב ההדבקות מתרחשות דווקא במגע בין פרה לפרה, ושהגיריות משמשות כ-"שעיר לעזאזל" וכתירוץ להמשך ספורט הציד, מבלי שיש הוכחה מדעית חותכת שהן המפיצות העיקריות של המחלה.

הצעד הזה מוכיח שוב שמיי, המחזיק בתואר אבירות בנוסף לתואר דוקטור לאסטרופיזיקה, הוא הרבה מעבר לווירטואוז מוזיקלי. הכי רחוק מ"גיטרה להשכרה". מיי נחשב כבר שנים לאחד הקולות האינטליגנטיים והבולטים בבריטניה למען זכויות בעלי חיים, הקים את ארגון "Save Me" (על שם הלהיט של הלהקה) ואף מנהל אורח חיים טבעוני בעצמו. הסירוב לוותר על עקרונותיו תמורת ההופעה בבמה הגדולה ביותר באנגליה מדגיש את מעמדו כאמן עם מצפן מוסרי ברור ואמירה חברתית נוקבת, ולא כעוד כוכב רוק מזדקן שמוכן לנגן לכל המרבה במחיר. כנראה לכך התכוון המשורר שהוא כתב את "אנחנו האלופים".

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

בריאן מיי ושלט של הארגון ״SAVE ME״ שנקרא על שם להיט הלהקה/GettyImages

יש שיטענו, ובמידה רבה של צדק, שהלהקה חדלה להיות רלוונטית עם מותו של פרדי מרקיורי ב-1991. אלא שהלהקה המשיכה להוציא מוזיקה ולהופיע בהצלחה רבה גם 30 שנה אחרי מותו של הסולן האגדי (כן, המילה "אגדי" נכתבה בכתבה הזאת שוב ושוב - וכל פעם הצדיקה את עצמה אפילו יותר מהקודמת).

הגלגול הנוכחי של הלהקה, תחת המותג "Queen + Adam Lambert", הוכיח את עצמו מעל ומעבר, ואף נחת להופעה בלתי נשכחת בפארק הירקון ב-2016. בביקורת שפרסמתי כאן בוואלה, כתבתי כי החיבור הזה הוא "לא 'הופעת קריוקי' אלא עוד הוכחה שמוזיקה יכולה לנצח הכל - אפילו את המוות".

כרגיל, יש נקודה יהודית. אדם למברט מניח תפילין בביקור בכותל לפני ההופעה של קווין בפארק הירקון/כיכר השבת

הלהקה נמצאת כרגע בצומת דרכים. סיבוב ההופעות העולמי האחרון והמאוד מצליח שלהם, "The Rhapsody Tour", הסתיים בטוקיו בפברואר 2024 - עם מכירות של מעל למיליון כרטיסים (200 אלף מהם בשבוע האחרון ביפן) - ומאז הלהקה לא חזרה לבמות.

בעוד שהמתופף רוג'ר טיילור הצהיר לאחרונה כי הוא "לא חושב שהלהקה סיימה את דרכה", הגיטריסט בריאן מיי (שכבר נושק לגיל 80) נשמע מסויג יותר לגבי חזרה למסעות הופעות חובקי עולם, ואשתו אף רמזה בראיון כי ייתכן שעידן הטורים הגדולים הסתיים עבורם. כרגע אין תאריכים עתידיים, והדיבורים היחידים הם בגדר שמועות על רזידנסי בלאס וגאס, אך שום דבר אינו רשמי. למעשה, לא ברור אם קווין תמשיך עם למברט או עם סולן אחר. המשמעות היא שההחלטה לוותר על גלסטונברי היא דרמטית אפילו יותר - שכן ייתכן שלמעריצים נותרו הזדמנויות ספורות בלבד לראות את אחת מלהקות הרוק הגדולות בהיסטוריה בלייב. אלוהים, נצרי את המלכה, וגם את הגיריות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully