לא ציפינו שסטלאן סקארסגארד, השחקן השוודי בן ה-74, יהפוך להיות אחד הכוכבים הכי מדוברים של שנת 2026. טוב, עוד לא סגרנו חודש, אבל זה בהחלט מרגיש ככה. זה התחיל בטקס פרסי המבקרים. תמונה אחת של השחקן הוותיק יושב בפרצוף חמוץ וזעוף בזמן שכוכבות צעירות סביבו עסוקות בסשן סלפי דביק, שברה את האינטרנט. כולם מיהרו להכתיר אותו כ"רוח הזמן", סמל לאדם האיכותי שמאס בתרבות האינסטגרם הרדודה.
בדיעבד התברר כי הניתוחים הסוציולוגיים היו מוגזמים, וסקארסגארד הבהיר שהסיבה לפרצוף הזעוף הייתה ארצית הרבה יותר: הוא פשוט היה רעב, והאוכל בטקס היה קצת פחות לטעמו. אלא שביקורת המסעדות שלו (ד"ש לרוזי הטועם) לא הייתה השיא. בסוף השבוע הוא הגיע לברלין לטקס פרסי הקולנוע האירופי, שם גרף פרס נוסף על תפקידו בסרט "ערך סנטימנטלי" (אחרי שזכה בגלובוס הזהב רק שבוע קודם לכן), אבל אז החליט שהגיע הזמן לעלות שלב. אם בלוס אנג'לס הבעיה הייתה פחמימות ריקות, בברלין הבעיה הייתה פוליטיקה.
המטרה החדשה: דונלד טראמפ. הטריגר: הרעיון של הנשיא האמריקני לרכוש את גרינלנד. "זה אבסורד, לא?", אמר סקארסגארד. "מדובר באיש קטן עם שיגעון גדלות שמנסה להשתלט על העולם". השחקן קישר בדבריו בין המצב בגרינלנד לבין מעורבותו של טראמפ בהדחתו של נשיא ונצואלה, ניקולאס מדורו: "הוא לקח את ונצואלה, פתאום, וזה בשביל 'שברון' (חברת אנרגיה - ע"ס). הוא יקח את גרינלנד בשביל מינרלים. הוא פושע".
דבריו של סקארסגארד מגיעים בצל משבר דיפלומטי מחריף, כשטראמפ מחדש את ניסיונותיו לרכוש את האי הגדול בעולם מדנמרק - מהלך שהחל עוד בקדנציה הראשונה שלו. הנשיא רואה באי הארקטי נכס אסטרטגי חיוני לביטחון הלאומי של ארה"ב ולשליטה במשאבי טבע, ואף איים לאחרונה בהטלת מכסים כבדים על מדינות אירופיות שיתנגדו למהלך ההשתלטות, תוך שהוא מצהיר כי ארה"ב "תיקח" את גרינלנד במידת הצורך.
סקארסגארד אינו האמן הסקנדינבי היחיד שהתבטא בנושא. גם הזמרת האיסלנדית ביורק מתחה ביקורת על נשיא ארה"ב והביעה תמיכה במאבקם של הגרינלנדים לעצמאות, תוך שהיא מזהירה מפני "קולונייזר אכזר" שמחליף אחר.
בנימה אישית נזכיר שדונלד טראמפ אחראי יותר מכל אדם אחר על החזרת החטופים והפסקת המלחמה בעזה ועל כך מגיעה לו תודתנו הנצחית. זה לא אומר כמובן שלא צריך להרים גבה או שתיים לאור ההחלטה שלו להודיע לממשלת נורווגיה שבגלל שלא זכה בפרס נובל הוא מרגיש "פחות מחויב לשלום". במילים אחרות, זה לא זמן טוב להיות בו דני. אלא אם כן מדובר בדני אבדיה.
