המאייר זאב אנגלמאיר הודיע באינסטגרם כי יפרסם מחר (חמישי) את "הגלויה היומית" האחרונה עם השבת גופתו של החלל החטוף רן גואילי לקבורה בישראל. אנגלמאיר, אמן קומיקס ופעיל חברתי, פרסם מאז 7 באוקטובר, במשך יותר מ-840 ימים רצופים, איור יומי המוקדש לקורבנות הטבח ובעיקר לחטופים ולמאבק להשבתם - פינה שסיפקה רגעים רבים של נחמה.
"מחר הגלויה היומית האחרונה", כתב אנגלמאיר, "מאז 7 באוקטובר 2023, אני מצייר כל יום גלויה. במשך 843 ימים. הגלויה היומית הייתה הדרך שלי לזכור ולהרגיש. מחר המעגל ייסגר. עם חזרתו של רן גואילי, החטוף האחרון, אני יכול לאפשר לעצמי מנוחה, גם אם היא מהולה בעצב עמוק. התחלתי לצייר ביום שבו הם נלקחו מאיתנו, החטופים והנרצחים, ואני מסיים את סדרת הגלויות ביום שבו החטוף האחרון הושב הביתה, להיטמן באדמה".
"אני מבין שהתמדה היא סוג של ריפוי. גם בימים שבהם לא היו לי מילים, היו טושים צבעוניים, קווים וצבעים", הוסיף. "ככל שהזמן חלף הבנתי עד כמה האמנות היא גשר. הגלויות שציירתי חיברו ביני לביניכם באופן שקשה לבטא במילים. הן נתנו צורה למה שאנחנו חווים, לסיפורים האישיים שלכם, למה שהרגשתי כששמעתי אותם".
הוא אמר כי הוא חש הכרת תודה לכל מי ששיתף אותו בסיפורם של יקיריו. "זה לא מובן מאליו לשתף מישהו, שאתם לא מכירים אישית, בכאב. בגעגוע. בסיפורים אישיים. באהבה שלכם לגן הקקטוסים, לשדה תפוחי אדמה. לבית שהיה. את הגעגוע לאהוב שאיננו. לבת החטופה בעזה. הגלויות לא היו קורות בלעדיכם", כתב. "אתם הראתם לי שהחיים חזקים מהכל. לפעמים גם בתוך האבל הכבד ביותר, היצירה מצאה דרך לנבוט. והיו מקרים שוברי לב שלא".
"זהו סיומה של תקופה, אבל לא סוף הדרך", הדגיש אנגלמאיר."אני מניח את הטושים של הגלויה היומית. יש עוד סיפורים שלא ציירתי ואני שומר אותם, ורוצה יום אחד לצייר. וגם יודע שהיצירה, בדיוק כמו החיים, תמיד מוצאת דרך להפתיע, להשתנות ולהיוולד מחדש. תודה לכם שהייתם איתי בכל יום, בכל גלויה. יש לי הרגשה שאנחנו ממשיכים מכאן יחד. שזו תחילתה של ידידות מופלאה. אולי נצא לטיול חופים במשאית החיבוקים?".
"מחר תהיה הגלויה היומית האחרונה שאצייר. אשלח אותה אליכם עם לב קטן מצוייר בטוש אדום, במקום בול. אתם האנשים להם חיכיתי", סיכם.
