פסטיבל תור הזהב, שמפיק המרכז לפיוט ושירה באשדוד, מציין השנה 14 שנות פעילות ושב לעיר בין 3-9 באפריל עם חמישה ימים של חגיגה מוזיקלית רב-תרבותית. הפסטיבל יציג השנה שורה של אמנים בשיתופי פעולה חד-פעמיים והפקות מקור המשקפים את העושר של התרבות היהודית והישראלית.
בין הקולות המרכזיים שיעלו על הבמה: יהודה פוליקר, ריטה, שירי מימון, חיים משה, מושיק עפיה, ריף כהן, שלומי סרנגה, חיים אוליאל, התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הודיה ממרוקו, אריק משעלי, עומר אביטל מארה"ב, שייח'ה רביע מאלג'יריה, תזמורת האופרה הקאמרית, אנאס בלהאשמי ממרוקו, שי אביבי, מינדי ארליך ועוד.
בין האירועים המרכזיים: ריטה ושירי מימון בערב נשי מיוחד שבו כל אחת תעלה על הבמה במופע מלא משלה. יהודה פוליקר יציין 40 שנה לאלבום "עיניים שלי" שראה אור ב-1985 ונחשב לאבן דרך במוזיקה הישראלית, בערב של קלאסיקות ושירים שהפכו לפסקול חייהם של דורות שלמים. מושיק עפיה יארח את שלומי סרנגה במפגש בין שני הקולות במוזיקה הים-תיכונית והיוונית, עם ביצועים משותפים ללהיטים הגדולים ודואטים.
ריף כהן תארח על במה אחת את שייח'ה רביע מאלג'יריה לצד אנסמבל התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, בערב המחבר בין מסורת עתיקה ליצירה עכשווית ובין צפון אפריקה לישראל. עומר אביטל מארה"ב יציג יצירה סימפונית חדשה בשם ADAM • EVE, סוויטה תזמורתית המבוססת על קטעים מתוך אופרה בהתהוות, בביצוע תזמורת האופרה הקאמרית.
בין שאר אירועי הפסטיבל: אריק משעלי במופע בידור לשנות ה-80, הכוכבים של דיאז, מורין נהדר - כלת פרס אורי אורבך לתרבות יהודית לשנת 2023 - במופע "אמצא לי בך מקום", ומופע מחווה לזוהר אלפסיה בשם "מארמון המלך ועד דירת השיכונים באשקלון" עם הזמרת הודיה ממרוקו וחיים אוליאל ולהקתו. בנוסף יתקיים פסטיבל סרטים במונארט עם הקרנות וכיתות אמן בהשתתפות יוצרים, ביניהם שי אביבי, מינדי ארליך וציפי ביידר.
פסטיבל תור הזהב יתקיים בין 3-9 באפריל במספר מתחמים באשדוד, ובהם משכן אשדוד ואמפי אשדוד. לפרטים נוספים ולוח הופעות - אתר הפסטיבל.
פסטיבל תור הזהב באשדוד: ריטה ושירי מימון בערב כפול, פוליקר חוגג 40 לאלבום המופת
עודכן לאחרונה: 3.2.2026 / 11:20
