אנריקו מסיאס עם התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, הג'יפסי קינגס עם אישתאר והפרויקט של עידן רייכל יובילו את פסטיבל מרידיאנו אשדוד הראשון שייערך בחודש יוני הקרוב - כך הוכרז הבוקר (רביעי).
הפסטיבל שיימשך בין התאריכים 20-12 ביוני ויכלול הופעות, הצגות, סרטים ואירועי אמנות וקולינריה, ייארח ברחבי העיר כ-220 אמנים - לא מעטים מהם מוזיקאים בינלאומיים שיגיעו לישראל במיוחד. מהדורה אחת של הפסטיבל הופקה בשנה שעברה - אך בוטלה ברגע האחרון בשל המלחמה עם איראן. כעת מקווים בעיר כי הוא ייצא לדרך כפי שתוכנן.
בחזית המוזיקלית יופיעו, מלבד השמות שהוזכרו לעיל, גם הפריקט של רביבו שייארחו את איציק קלה ומרגול; שמעון בוסקילה שייארח את הפייטן בנג'מין בוזגלו והמוזיקאים פייסל בנהדואה והודיה ממרוקו; שמעון פרנס שיקים לחופי אשדוד טברנה יחד עם הזמר מתי סרי ונגנים מיוון; טניה וינוקור במופע של מוזיקה בלקנית ולטינית; הזמרת ליאורה; מאניה - להקת המחווה לאבבא; זמרת הפאדו הפורטוגלית מטילדה סיד; מוזיקאי הפלמנקו חואן כרמונה בליווי תזמורת האופרה הקאמרית אשדוד; טריו הגיטרה הספרדי פיפו רומרו; בוגי בנד במופע מחווה לרוקנרול קלאסי; ההרכב Latin Power במופע מחווה לבואנה ויסטה סושיאל קלאב בפרט והמוזיקה הקובנית בכלל; להקת טריו אינדיו עם מוזיקה דרום אמריקנית; הזמרת האוקראינית לובודה יחד עם ההרכב הספרדי בקארה; אנסמבל יאמה תימן עם שירה תימנית מסורתית; הזמרת אורלי סולומון במופע המוקדש לשאנסון הצרפתי; "איך שגלגל מסתובב" - מופע מחווה לרוק הישראלי; להקת ג'לי ג'אם בחגיגה של מוזיקה אמריקנית; וכן רייב שקיעה בליווי דיג'ייז מקומיים.
עוד יעלו בפסטיבל שורת הצגות תיאטרון, בהן המופע ממערכוני חנוך לוין "אוי אליאס אליאס" של תיאטרון עינת בסר; "הבנות של אבא" של תיאטרון השחר העוסק בזיכרון הפרהוד; "סיפור פשוט" של תיאטרון החאן על פי הקלאסיקה של עגנון; והסאטירה "אנגינה פקטוריס" של תיאטרון צוותא. הפסטיבל גם יציג שורה של סרטים מהקולנוע העולמי של השנים האחרונות, וייפתח עם "להזיז הרים" המקדוני, לצד סרטים נוספים מנורבגיה, צרפת, ספרד, איראן, בולגריה, איטליה וגיאורגיה.
"בימים רגישים אלה בהם אמנים בינלאומיים מחרימים ומסרבים לשתף פעולה עם ההפקות הישראליות אנו מתמלאים גאווה לצלוח את המשימה ולזכות באמון המפיקים הבינלאומיים והאמנים עצמם", מסר מנהל הפסטיבל יוסי עטר. "כזכור, בשנה שעברה - ערב פתיחת הפסטיבל נאלצנו להודיע על ביטולו של הפסטיבל לעשרות אלפי רוכשי כרטיסים עם פרוץ המתקפה האיראנית. השנה אנו חוזרים רעננים מתמיד, ומברכים את האמנים הרבים, הישראלים והבינלאומיים שישתתפו השנה וישמחו אלפי אנשים בחודש יוני הקרוב".
מחירים הכרטיסים יעמדו על 232-164 שקלים, ותושבי אשדוד זכאים להנחות. כל הפרטים כאן.
