מפיקת הטלוויזיה הבכירה דנה עדן, שהלכה לעולמה במלון ביוון בגיל 52 בלבד, הובאה למנוחות בבית העלמין קריית שאול בתל אביב.
מאות אנשים הגיעו ביום רביעי לבית העלמין קרית שאול בו הובאה עדן למנוחות. באשכבתה, ספד לה בעלה איתמר: "כשהיינו בני 15 ו-18 התאהבתי בך כי היית כזאת יפה, מדהימה וסקסית. הצלחת לרגש ולהצחיק אותי. גם את מאוד מאוד אהבת אותי, תימני שחרחר שמנגן בגיטרה. היית מתגנבת איתי לעמדת השמירה בבסיס בחצרים. כתבת לי מכתבים. כבר אז בחרת את השם עדן. לא פחדת מכלום, היית פשוט גדולה מהחיים. התאהבתי במשפחה שלך, שהיתה מדהימה, מצחיקה וזורמת. האחים שלך הם האחים שלי. נמשכת אליי כי כל דבר שעשינו ביחד היה בצחוק והרבה כיף. זרמתי איתך. בכל שלב חדש שלך, הערצתי את האומץ שלך. היה לי כיף לתת לך את הגב בכל מה שעשית. בנינו בית. נולדו לנו ילדים. עברנו לידות, הפלות, הצלחות, פרמיירות, חקירות, פשיטות רגל, מה לא. תמיד יצא מזה סיפור מוצלח. הילדים שלנו מופלאים ומוצלחים בצורה יוצאת דופן. יש להם את הקסם שלך, את היצירתיות הזאת שניחנת בה. אצל דנה הכל מתחיל ונגמר בסיפור טוב. לדנה תמיד יש סיפורים מטורפים. החל מהסיפור המטורף על החתונה שלנו, עם כל הבלאגן שהיה, והמשיך בסיפור המטורף של 'טהרן', ששינה לנו את החיים מהרבה בחינות, הביא להישגים מקצועיים חסרי תקדים. דנה הייתה אישה של אנשים. ידעה לתת. תוך שנייה היא הבינה את הסיטואציה שבו הוא נמצא האדם שלידה. כל כך הרבה אנשים ויוצרים עבדו איתך ועברו איתך תהליכים של עבודה. אני חושב שב-7 באוקטובר הייתה נקודת המפנה בנפש הסוערת והרגישה שלך. היה לך קשה. הבנת את כל ההשלכות של האירוע על הסדרה ועל החיים שלך. היה לך קשה להתמודד עם זה. דנה, אני יודע שלא רצית להזדקן. רצית להישאר כוסית נצחית. אני כל כך מאושר על 38 שנים איתך ועל החיים המשותפים שהיו לנו. סליחה שלא תמיד הבנתי אותך עד הסוף. אני מקווה שתמצאי את השקט והשלווה שאת כל כך ראויה להם". ההספד נחתם בהקראת קטע מהקלאסיקה "אהבה בת עשרים", שיצר ז'אק ברל, תרגמה נעמי שמר ושר יוסי בנאי.
אמא של דנה ספדה לה: "היום ראש חודש ונהוג שלא להספיד יותר מדי בראש חודש. כתבתי משהו קטן בין אמא לבת. נפרדתי מדנה והיא נראתה שלווה. דנה אהובה שלי, את יודעת שתינוק ותיקון הם אותן אותיות. יש כל כך הרבה אנשים שנגעת בהם בעולם כולו. הרבה אנשים נבנו בזכותך, בזכות העצות הנבונות שלך. תמיד ידעת מה את רוצה. כבר בגן היית יותר בוגרת ממני. כשהיו חילוקי דעות בין אבא לביני את היית הפוסקת. השארת שלושה ילדים מדהימים שבכל אחד מהם חלק ממך. בכל אחד מהם חלקים שטותניקיים ורציניים. דנוש תודה על השנים המדהימות ביחד. אני אוהבת אותך ילדה שלי, תנוחי בשלום וטוסי למקום הכבוד".
בנה רועי ספד לה: "הרבה פעמים אמרת לנו שאת חושבת שאת לא אמא מספיק טובה. אמרנו לך תמיד שזה לא נכון. האהבה שלך אלינו היתה אינסופית. תמיד היית שם בשבילנו ברגעי משבר. את ואבא הקמתם בית חם ואוהב. ידענו כמה היית גאה בנו, כמה היית משוויצה בילדים שלך בפייסבוק. אנחנו היינו גאים בך יותר. האהבה שנתת לנו תספיק לנו לכל החיים".
המפיקה שולה שפיגל, שותפתה של דנה לחברת 'דנה ושולה', ספדה לה באשכבה: "עמדנו יחד בפני קהל בארץ ובעולם לקבל פרסים. ועכשיו אני כאן לבד מול קהל לא הגיוני במעמד אבסורדי. לפני שבועיים היית חולה ובכל זאת ירדת לקנות לי מתנה, תיק קטן. המתנה האחרונה. כמעט 20 שנה אנחנו ביחד, חברות נהדרת. המנוע היצירתי שלנו הוא את. אני לא מסוגלת לומר היית. לו רק היית רואה כל מה שכתבו עלייך בארץ ובעולם. ודנוש, הכל אמת, היית נהנית. היצירתיות של דנה כולם ידעו עליה. אני לא יודעת כמה ידעו איזה אמא היא הייתה. עבורך המשפחה והקריירה חד הם. דנה ושולה לנצח. שנה מבטיחה לך שחלקת האלוהים הקטנה שלך תמיד תהיי איתנו. הכל ימשיך להיות משותף".
עדן הלכה לעולמה במלון שבו השתכנה באתונה מאז 4 בפברואר, שם מצטלמת בימים אלו העונה הרביעית של הסדרה "טהרן", המותחן זוכה הפרסים שמפיקה חברת "דנה ושולה" שבה הייתה שותפה עדן יחד עם שולה שפיגל. עדן הותירה אחריה בעל ושלושה ילדים - אחד מהם הוא השחקן הצעיר גור עדן.
ברקע השמועות השקריות שהופצו שלשום, ולפיהן עדן בכלל נרצחה, מיהרו בחברת ההפקה שלה להכחיש מכל וכל: "השמועות בדבר מוות פלילי או על רקע לאומני אינן נכונות ואינן מבוססות. זהו רגע של כאב גדול עבור המשפחה, החברים והקולגות. אנו מבקשים לשמור על כבודה של דנה ועל פרטיות יקיריה".
עדן, שהתחילה את דרכה בעולם הטלוויזיה בהפקת הסדרה "חלומות נעורים" ששודרה בתחילת המילניום בערוץ 3, הפכה מאז לאחת מנשות הטלוויזיה הבכירות בישראל. היא חתומה כיוצרת שותפה על "טהרן", כמו גם על סדרות מצליחות נוספות כמו "המדובב", "להציל את חיות הבר" ו"יום האם". כמפיקה היא חתומה גם על "שקשוקה", מייקל", ו"תמיד אותו חלום", סדרות הדוקו "משפחות" ו"לונדון פינת יהודה" ועוד תכניות טלוויזיה רבות. כמעט 20 שנה שהיא ושפיגל שותפות באחת מחברות ההפקה הבולטות בתעשייה המקומית, ועל רבות מהסדרות הנ"ל הן חתומות יחד. גולת הכותרת של העבודה המשותפת הזו היא כמובן "טהרן", שזכתה בפרס האמי הבינלאומי.
עדן אף השתתפה כשחקנית בתפקיד קטן בתכנית המערכונים "לא לפני הילדים" ובסדרה "חמישה גברים וחתונה".
אם אתם או אדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אנא פנו לעזרה מקצועית. ניתן לעשות זאת בדרכים הבאות: שיחה עם מוקד ער"ן בטלפון 1201 או באתר של העמותה, וכן באתר האינטרנט של סה"ר.
