וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אם היו מתקשרים אלי, הייתי משכנע את גל"

עדי רובינשטיין ואיזי עין דור

1.5.2003 / 0:18

הגולש הבכיר של ישראל, גל פרידמן, הגיש עירעור נגד אלכס חבנר הצעיר בתחרות בצרפת. יו"ר איגוד השיט, מרגיע את העניין ומאשים את הגולש הביזון: "לצערי בארץ יש יותר מדי חובבנות"

צעד לא ברור שלקח אתמול גל פרידמן ביחד עם מאמנו האמריקאי זיעזע את היחסים בנבחרת הגלישה הנמצאת בהייר אשר בצרפת, ערב אליפות אירופה בסיציליה.

אתמול התנגשו בים גל פרידמן ואלכס חבנר הצעיר מאגודת הפועל אילת. כשחזרו השניים לחוף נראה היה שהעניינים רגועים בין למרות שפרידמן ירד מקום אחד וחבנר עלה מקום והשניים הפכו צמודים כאשר רק ארבעה מקומות מפרידים בין שני הגולשים. פרידמן שלישי, חבנר שביעי.

אחר הצהריים נדהמו בנבחרת לגלות שפרידמן הגיש עירעור נגד חברו לנבחרת. גם וותיקי ענף השייט לא זוכרים מקרה שבו עירער משתתף על גולש מאותה מדינה. מה עוד שפרידמן בכלל לא הודיע שהוא מתכוון לקחת את הצעד הזה.

הנוהג בתחרויות שכאלה הוא קודם כל להודיע לצד שהולכים לערער נגדו ורק אז להגיש את העירעור. בעקבות המקרה שורר מתח בין רוני מאיר המאמן של חבנר לבין המאמן האמריקאי של פרידמן.

מקורבים של פרידמן טוענים שהוא כן אמר לאלכס חבנר שהוא מתכוון לערער עליו כי זה החוק "ופרידמן יודע טוב מאד מה אומרים החוקים". המקורבים טוענים שיכול להיות שחבנר לא התייחס ברצינות לדברים שפרידמן אמר לו בים, ולכן לא דיבר על כך עם מאמנו.

יו"ר הפועל תל אביב ורכז גלשנים של איגוד השייט, משה גל, הגיב: "אם אלכס נגע בו בים הוא היה צריך לבצע 720 (ענישה עצמית). אני מופתע לגלות שהמאמן של אלכס ואלכס הופתעו לגלות שעירערו עליהם. מחובתם המקצועית לגשת ללוח התוצאות ולבדוק אם עירערו עליהם. אם אלכס היה מתנגש בגולש זר, הם בטח היו בודקים, אז בגלל שהוא ישראלי וגל ישראלי הוא לא הלך לבדוק?"

ורק יהודה מעיין, יו"ר איגוד השיט, יודע יותר טוב מכולם ומרגיע: "השייט ומאמנו מחויבים להישאר עד שעה אחרי השיוט ולקרוא את לוח המודעות. אם הם עזבו מוקדם ולא ראו שיש עירעור נגדם, אז אין מה לעשות. אם הם היו רואים והיו מדברים עם גל, או אפילו איתי, סביר להניח שהיינו משכנעים את פרידמן למשוך את העירעור שהגיש. לצערי הרב יש יותר מדי חובבנות בארץ וצריך שהם ילמדו - מי שרוצה לשחק במשחק הזה שנקרא אולימפיאדה, צריך לדעת למה הוא נכנס."

'פאק' זה הכל?

גם שלשום הסתבך פרידמן במיני פרשיה. בעוד התנגשות שהייתה לו עם גולשת בים, הביע פרידמן את דעתו על הגולשת הלא ישראלית בקללות שעלו לו בעונש מהשופטים על כך שעבר את חוק 69.

חוק 69 הוא חוק שרק במקרים נדירים משתמשים בו בעולם השייט והוא מדבר על חוסר הגינות ספורטיבית בים. פרידמן סיפר לצוות הישראלי שהוא רק אמר לגולשת 'פאק' וזה הכל, אבל עדיי ראיה מדברים על קללות קצת יותר חריפות.

יצויין שבאליפות אס"א האחרונה בחודש מרץ השנה, סטרה הגולשת רוני שקד על פניו של פרידמן במה שהוגדר אז עניין פרטי בין השניים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully