וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסופר הפורטוגלי אנטוניו לובו אנטונש ("הארורים") מת בגיל 83

עודכן לאחרונה: 5.3.2026 / 12:51

אחד הסופרים הפורטוגזים הידועים ביותר בעולם פרסם את ספרו הראשון "זיכרון של פיל" ב-1979. בתחילת שנות ה-2000 ביקר בישראל וזכה בפרס ירושלים

אנטוניו לובו אנטונש, 19 באוקטובר 2018, טורינו, איטליה. Leonardo Cendamo/Getty Images, GettyImages
אנטוניו לובו אנטונש, 19 באוקטובר 2018, טורינו, איטליה/GettyImages, Leonardo Cendamo/Getty Images

הסופר אנטוניו לובו אנטונש, מהסופרים הפורטוגזים הידועים ביותר בעולם, הלך לעולמו בגל 83 - כך נודע הבוקר (חמישי).

לובו אנטונש, יליד ליסבון, הוכשר כרופא ושירת בתפקיד זה בצבא הפורטוגזי במלחמה הקולוניאלית באנגולה. לאחר מכן עבד כפסיכיאטר. הוא פרסם את ספרו הראשון "זיכרון של פיל" ב-1979, ולאור הצלחתו ככותב התמסר בהדרגה לכתיבה.

מאז הוא פרסם עשרות רומנים, כמעט אחד מדי שנה. ספר אחד של לובו אנטונש פורסם בישראל - "הארורים", שיצא בהוצאת עם עובד ותורגם מפורטוגזית לעברית בידי יורם מלצר. הוא גם ביקר בישראל בשנת 2005, כשזכה בפרס ירושלים. הוא זכה בעוד שורת פרסים, בהם פרס קמואש, הנחשב לפרס החשוב ביותר בעולם הספרות הפורטוגזית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully