סדרת הדרמה המלכותית עטורת הפרסים של נטפליקס תקבל המשך בדמות סדרה חדשה שתתרחש לפני אירועי הסדרה המקורית. על פי דיווח של "הדיילי מייל", הפרויקט יעקוב אחר בית המלוכה הבריטי מאז מותה של המלכה ויקטוריה ב-1901 ועד לחתונתה של הנסיכה אליזבת ב-1947. יוצר הסדרה המקורית פיטר מורגן צפוי לשוב לפרויקט החדש.
העונה השישית והאחרונה של "הכתר" עלתה לשידור ב-2023, והתמקדה בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000, לרבות מותה של הנסיכה דיאנה. מאז עלו שמועות שהסדרה עשויה לחזור כדי לעסוק בשערוריות של הנסיך אנדרו, אך לפי הדיווח החדש נטפליקס בחרה בכיוון אחר לגמרי - סדרת פריקוול שתספר את ההיסטוריה המלכותית שקדמה לאירועי "הכתר".
"הדיילי מייל" דיווח כבר ב-2022 שחברת ההפקה "לפט בנק פיקצ'רס" ניהלה מגעים לסדרת פריקוול בתקציב של 500 מיליון ליש"ט, וב-29 באפריל אישר שהפרויקט אכן מתקדם. על פי הדיווח, הסדרה החדשה תחלוש על התקופה שהחל ממותה של המלכה ויקטוריה ב-1901 ועד חתונתה של הנסיכה אליזבת ב-1947 - ציר זמן שמתחבר בצורה חלקה לעונה הראשונה של "הכתר", שנפתחה בדיוק בחתונה של אליזבת לנסיך פיליפ.
מחפשים המלצות או רוצים להמליץ על סדרות חדשות? רוצים סתם לדבר על טלוויזיה? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק, שידור חופר
מה לראות החודש בטלוויזיה: כל הסדרות השוות שעולות בקרוב
"נטפליקס ניהלה משא ומתן עם החברה במשך זמן רב על סדרת הבת הזו, אבל לאחרונה הם סוף סוף הצליחו לחתום על עסקה ולהגיע להסכמה", מסר מקור ל"דיילי מייל". לדבריו, מורגן כבר החל לעבוד על הכתיבה, והליהוק צפוי להתחיל בשנה הבאה. מנטפליקס לא נמסרה תגובה.
הדיווח הזה מתיישב עם הצהרות קודמות של מורגן. בראיון ל"הוליווד ריפורטר" ב-2024 הוא אמר שהוא לא יכול לדמיין מצב שבו ירצה להתקדם הלאה בציר הזמן, אבל הוסיף שלא סיים עם הנושא. "אולי אמצא דרך להיכנס לזה מכיוון אחר", אמר. "כשחוזרים אחורה בזמן, תמיד יש את ההזדמנות הנפלאה של המטאפורה. אפשר למצוא סיפור בעבר ולספר אותו, והוא בעצם יהיה סיפור על ההווה, רק במסווה. וזו, לדעתי, דרך אלגנטית יותר להתקדם". מורגן הבהיר גם שהכוונה שלו מלכתחילה הייתה לסיים את הסדרה כ-20 שנה לפני ההווה, כדי לשמור על ריחוק שייתן לה תחושה היסטורית ולא עיתונאית.
במהלך שש עונותיה, "הכתר" זכתה ב-24 פרסי אמי ונבחרה ל-87 מועמדויות. ב-2021 הסדרה הפכה לדרמה הראשונה שזכתה בכל שבע הקטגוריות המרכזיות בטקס פרסי אמי.
