וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בגיל 82, ג'אגר וריצ'רדס השיקו עוד אלבום של הרולינג סטונס. וזה ממש לא הסוף

עודכן לאחרונה: 6.5.2026 / 11:58

עם חברים כמו פול מקרטני ורוברט סמית' מהקיור והקלטה אחרונה של המתופף צ'רלי ווטס, נראה שהאבנים ממשיכות להתגלגל עם האלבום ה-25 שלהם. ויש להם כבר תכניות לאחד הבא

הרולינג סטונס מכריזים על אלבום חדש, לונדון, 6 בספטמבר 2023/דרור נחום, שליח וואלה!

שלושת חברי להקת הרולינג סטונס שנותרו בחיים השתתפו באירוע שטיח אדום בברוקלין ביום שלישי כדי לחגוג את השקת אלבום האולפן ה-25 של הלהקה, "Foreign Tongues", אלבום המשך לאלבום זוכה הגראמי שלהם משנת 2023.

המקבץ של 14 השירים ייצא ב-10 ביולי, בעוד מיק ג'אגר, קית' ריצ'רדס ורוני ווד יציינו 64 שנה ללהקת הרוק האנגלית, ששאבה השראה מבלוז ו-R&B, והפכה לאחת מלהקות הפופ המצליחות, המשפיעות והוותיקות ביותר בעולם .

עטיפת האלבום, שנוצרה על ידי הצייר נתנאל מרי קווין, מציגה דמויות צבעוניות, כמעט גרוטסקיות, של ג'אגר, ריצ'רדס ו-ווד, כאשר תווי פניהם המוגזמים והמבולבלים מרכיבים דיוקן אחד ומעוות.

במסיבת ההשקה שנערכה אחר הצהריים בוויילין, מרכז אירועים מיוחדים ברובע ברוקלין בניו יורק, שלושת הסטונס צעדו על שטיח אדום, הצטלמו והתראיינו לקומיקאי ומנחה תוכניות האירוח קונאן או'בריאן.

לא שירת הברבור. ווד, ג'אגר וריצ'רדס בהשקה/רויטרס, Shannon Stapleton

להגעתו הקרובה של "Foreign Tongues", שם המזכיר את הלוגו הייחודי של הסטונס עם השפתיים והלשון, קדמה ההוצאה הדיגיטלית ביום שלישי האחרון של הסינגל המוביל של האלבום, "In the Stars", יחד עם השיר הפותח של האלבום "Rough and Twisted".

"In the Stars" צפוי לצאת בפורמט פיזי ב-15 במאי.

המעריצים קיבלו הצצה ל- "Rough and Twisted" כאשר הוא יצא באלבום ויניל בהפצה מוגבלת באפריל, כסינגל שיוחס ללהקת The Cockroaches, שם בדוי ישן של הסטונס, כדי לעורר באזז לקראת האלבום.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

"בלוז רועש ועוצמתי"

ניל מקורמיק, מבקר המוזיקה הראשי של הטלגרף, תיאר את "Rough and Twisted" במילים "להיט בלוז רועש ועוצמתי" שלא יישמע חריג באלבומה הפורץ דרך של הלהקה משנת 1972 "Exile on Main Street".

"Foreign Tongues" מסמן את אלבום האולפן השני של הסטונס מאז מותו של המתופף צ'רלי ווטס ב-2021 ואת האלבום ה-25 של מוזיקה חדשה מאז ייסוד הלהקה ב-1962, בהרכב שכלל אז את ג'אגר כסולן, ריצ'רדס בגיטרה ואת המולטי-אינסטרומנטליסט בריאן ג'ונס, שמת ב-1969.

ווטס והבסיסט ביל ווימן הצטרפו מעט לאחר מכן כדי להשלים את הסגל היציב הראשון של נגנים שכונו בשם הסטונס. ווד הצטרף ללהקה בשנות ה-70 כדי להחליף את גיטריסט הקצב מיק טיילור שעזב באותה עת, ווימן עזב את הלהקה בתחילת שנות ה-90.

שלישיית הלהקה שנותרה, ג'אגר, ריצ'רדס ו-ווד, התאחדה בשנת 2023 עבור "Hackney Diamonds", שהיה אז האלבום הראשון עם חומר מקורי של הסטונס מזה 18 שנים, ומקבץ שזכה בפרס גראמי לאלבום הרוק הטוב ביותר. הוא היה ראוי לציון גם מפני שכיל כמה מעבודות האולפן האחרונות שהקליט ווטס, כמו גם את תרומות האולפן הראשונות של המתופף סטיב ג'ורדן עבור הסטונס.

ג'ורדן והבסיסט דאריל ג'ונס מהווים את חטיבת הקצב בשיר "Foreign Tongues", שבו מופיעה גם "הופעה מיוחדת" של ווטס, על פי הודעות הפרומו של הלהקה.

אמנים אורחים נוספים באלבום האחרון כוללים את פול מקרטני, סטיב ווינווד, רוברט סמית' מלהקת הקיור וצ'אד סמית' מהרד הוט צ'ילי פפרס.

באירוע שנערך ביום שלישי, אמר ג'אגר כי מפיק האלבום, אנדרו וואט, "ניסה לשכנע אותי ופול (מקרטני) לכתוב משהו, אבל אף פעם לא באמת עשינו זאת". מקרטני גם ניגן ב-"Hackney Diamonds", כאשר וואט פיקח גם על הפרויקט ההוא.

למרות הקילומטראז' הניכר שג'אגר, בן 82, ריצ'רדס, בן 82, וווד, בן 78, צברו ככוכבי רוק, ייתכן שהאלבום ה-25 של הסטונס באולפן אינו שירת הברבור של הלהקה.

מבקר הרוק והפופ הראשי של היומון הבריטי "טיימס", וויל הודג'קינסון, דיווח באפריל כי הלהקה צברה מלאי של לפחות 10 שירים נוספים שלא נעשה בהם שימוש מסשני ההקלטות האחרונים שלה כחומר גלם לאלבום נוסף.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully