שבוע לאחר גמר אירוויזיון 2026, בו השיר "מישל" בביצוע נועם בתן שייצג את ישראל הגיע למקום השני, פורסם ששמה האמצעי של אחת מיוצרות השיר, צליל קליפי, הוא... מישל. קליפי, שיצרה את השיר עם בתן עצמו, נדב אהרוני ויובל רפאל, נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, שיתפה אתמול בחשבון האינסטגרם שלה צילום את צילום הדרכון שלה - כך פורסם בחשבון X של "חדשות האירוויזיון". בצילום מופיע ששמה השני הוא "מישל", ובאנגלית היא כתבה אותו כ"Mishel".
?? שבוע אחרי הגמר - אחת מכותבות השיר הישראלי לאירוויזיון חושפת שמישל זו למעשה… היא: צליל קליפי, מיוצרות "Michelle" של נועם בתן שהגיע למקום השני בתחרות, חשפה באינסטגרם ש"מישל" הוא שמה השני ??? pic.twitter.com/79xwn9UWT6
— Bulgaria Calling ?? | חדשות האירוויזיון (@EurovisionewsIL) May 23, 2026
באירוויזיון, שנערך בשבת שעברה, ניצחה נציגת בולגריה, דארה, עם השיר "Bangaranga". זו הפעם הראשונה שבולגריה מנצחת בתחרות. זו הייתה גם הפעם השנייה ברציפות שבה נציג ישראל תאגיד כאן זוכה במקום השני בתחרות. ישראל הגיעה עוד פעמיים בעבר למקום השני בתחרות - גם כן בשנים רצופות: באירוויזיון 1982 שהתקיים בהרוגייט, בריטניה, עם השיר "הורה" בביצוע אבי טולדנו, שגם הלחין את השיר למילותיו של יורם טהרלב, ושנה לאחר מכן, באירוויזיון 1983 שהתקיים במינכן, גרמניה, עם השיר "חי" בביצוע עפרה חזה שכתב אהוד מנור וגם אותו הלחין אבי טולדנו.
קליפי בת ה-36, זוכת פרס אקו"ם להישג השנה למחברת שניתן לה בשנת 2025, היתה שותפה ביצירת השירים "שוב אני בדד", "להיות מאושר" ו"ממחר" של אייל גולן, "לא לפנות אליי" של נסרין קדרי, "חולה ירח" של איתי לוי", "פרפרים" של בניה ברבי, "הולכת איתך" של נרקיס, "מסע" של אליעד נחום ועוד.
כפי שנחשף בוואלה תרבות בפברואר, בשיר "מישל", צירוף שמו של נועם בתן כאחד מכותבי השיר לא עבר חלק. שניים מיוצרי השיר, קליפי ואהרוני, לא אהבו את הרעיון. גורמים יודעי דבר בתעשייה גילו אז לוואלה תרבות: "לאחר שנועם קיבל את השיר הוא נגע שם בצרפתית. ממה שאני יודע, נדב אהרוני וצליל קליפי לא אהבו את זה ולא רצו שיכתבו אותו בכותבים. כשנועם או מהצוות של נועם ביקשו להוסיף את שמו בכותבים, צליל קליפי ונדב אהרוני לא אהבו את זה. בסוף זה הרי גם עניין של תמלוגים, זה שיר שהולכים לנגן הרבה בחודשים הקרובים. אני מבין שנועם התעקש ששמו יופיע ככותב, והתעקשותו בהתחלה לא התקבלה בצורה יפה".
