וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הם הוציאו שיר הומוריסטי לפני 15 שנה. איכשהו, זה ההמנון המפתיע של המונדיאל

עודכן לאחרונה: 22.6.2026 / 0:06

ההעפלה למונדיאל העלתה מהאוב את השיר "USA" של להקת דוביוזה קולקטיב מ-2011. עכשיו, עם קליפ דש ומיליוני צפיות, הוא ההמנון הבלתי-רשמי של אוהדי נבחרת בוסניה

תקציר: שוויץ - בוסניה 1:4/ספורט1

כשחברי להקת דוביוזה קולקטיב הבוסנית הוציאה את השיר "USA" בשנת 2011, הם בכלל לא דמיינו שהשיר הסאטירי שלהם על עזיבת בוסניה למען חיים טובים יותר באמריקה יהפוך להמנון הכדורגל הבלתי רשמי של ארצם 15 שנים מאוחר יותר.

השיר לכד את ההתפכחות של צעירים שקיוו לחיים טובים יותר מחוץ לארצם. הפזמון הקליט שלו - "אני מבוסניה, קחו אותי לאמריקה" - שיקף נקודת מבט אירונית על הגירה ו"החלום האמריקני".

השיר קיבל חיים חדשים השנה, כשניצחונה המפתיע של נבחרת הכדורגל הלאומית על איטליה בפלייאוף שלח אותה למונדיאל בפעם השנייה בלבד מאז המדינה קיבלה עצמאות, והביא שמחה לאומה שעדיין סובלת מהשפעות של המלחמה ההרסנית בשנות ה-90.

דוביוזה קולקטיב עדכנה את מילות השיר כדי לחגוג את המסע של בוסניה לטורניר החודש, שם סיימה בתיקו אחד והפסידה משחק אחד עד כה בבית ב'.

הם גם הוציאו קליפ חדש שצולם באחת משכונותיה של סרייבו, שהפך שיר על עזיבת המולדת לקריאה מאחדת של גאווה לאומית.

הסרטון נצפה מיליוני פעמים ביוטיוב.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully