תיאטרון החאן הציג את הרפרטואר החדש שלו להמשך שנת 2026 ולשנת 2027.
בחודש שעבר עלתה ההצגה "כוכבים תועים", עיבוד חדש לרומן מאת שלום עליכם העוסק באמנות, אהבה ונדודים, עליו חתום ריצ'ארד נלסון כמחזאי ויותם גוטל כבמאי. בהצגה משתתפים גל זק, ניצן לברטובסקי, שחר נץ, אנה פוגטש, עירית פשטן, ניר רון, איתי שור, ארז שפריר, בן דרורי ואביב ונטורה.
בחודש אוקטובר, שבו יתקיימו הבחירות בישראל, יעלה עיבוד מודרני חדש לקלאסיקה "מקבת" של שייקספיר, שעוסק ברדיפה אחר כוח ובמערכות פוליטיות. המחזה, בנוסח עברי של דורי פרנס, יבויים על ידי אריאל נ. וולף וישתתפו בו גל זק, שחר נץ, יוסי עיני, עירית פשטן ואיתי שור.
הרפרטואר החדש יכלול גם שני מחזות ישראלים מקוריים: בינואר 2027 יעלה המחזה "לקראת כלה" שכתב ש. שם טוב ומביים אוריין ליפשיץ ומשחקים בו ניצן לברטובסקי, כרמית מסילתי, שחר נץ, אנה פוגטש ואיתי שור. זוהי דרמה ישראלית על משפחה חרדית המתמודדת עם פגיעה מינית בתוך המשפחה. במרץ יעלה המחזה הישראלי המקורי "הקוף" מאת אמיר זלוטר, שנוצר בהשראת "דין וחשבון לאקדמיה" מאת פרנץ קפקא, בהשתתפות גל זק, ניצן לברטובסקי, ניר רון וארז שפריר. המחזה הוגדר כקומדיה אבסורדית על זרות, זהות והשתייכות לקהילה.
ביוני 2027 יעלה עיבוד ראשון בישראל למחזה "האחים ליהמן" מאת סטפנו מסיני, בעיבוד גל זק ואודי בן משה, שגם ביים ומשחק לצד ניצן לברטובסקי, שחר נץ, יוסי עיני, אנה פוגטש, עירית פשטן, ניר רון וארז שפריר. זוהי דרמה היסטורית שמתבוננת בעליית הקפיטליזם האמריקאי ומגוללת את סיפורה של חברת "ליהמן ברדרס בע"מ".
באוקטובר 2027 מתוכנן לעלות עיבוד בימתי חדש לרומן "חימו מלך ירושלים" מאת יורם קניוק. על המחזה יהיה חתום אודי רוטשילד וישחקו בו ניצן לברטובסקי, כרמית מסילתי, שחר נץ, איתי שור, ארז שפריר ובן דרורי.
בנוסף, יתקיים שיתוף פעולה של החאן עם הסטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים, בפרויקט "אחיזת עיניים", עליו חתומים כיוצרים איתי סלהוב ואיתן צויק. הפרוייקט הוגדר כ"חוויה תיאטרלית אינטראקטיבית של דרמה פסיכולוגית אימרסיבית מקורית".
מתיאטרון החאן נמסר כי בשנת 2025 מחזור ההכנסות שלו עמד על מעל 17 מיליון שקלים וכי אחוז הגדילה של מינויים עמד על 14%. עוד נמסר כי בשנה זו עלו 200 הצגות באולם הבית ו-60 הצגות ברחבי הארץ.
אודי בן משה, המנהל האומנותי של התיאטרון, מסר: "העונה הקרובה של החאן, ברוח הירושלמית, דומה לפסיפס: טרגדיה שייקספירית, דרמה חרדית מקורית, פואמה היסטורית פוסט מודרנית, עיבוד לרומן ישראלי קלאסי, וקומדיה אבסורדית ישראלית בהשראת קפקא. כל יצירה בצבע אחר ובשפה תיאטרונית אחרת, אבל בכולן עוברות כחוט השני שאלות על כוח, על קהילה ועל זהות. בפסיפס הזה, היה חשוב לנו לתת השנה מקום מיוחד למחזאות מקורית, כשלצד בכורה ישראלית לקלאסיקה בת זמננו של סטפנו מאסיני, פרשנות מפתיעה לקלאסיקה הגדולה של שייקספיר ועיבוד לבמה לספר של יורם קניוק, נעלה על במת החאן, לראשונה מזה שנים רבות, שני מחזות מקוריים שפיתחנו, מאת מחזאי ומחזאית ישראלים שזו עבורם בכורה בתיאטרון רפרטוארי, וזאת מתוך אמונה בכותבים ובכוחה של המילה הכתובה".
