לפני שהקיץ התחיל, כולם חזו כמה דברים: שיהיה חם כמו בגיהנום, שבמונדיאל יהיו יותר משחקים מאי פעם, ושטראמפ ישנה את דעתו כל שנייה. דבר אחד שלא בהכרח ניבאו הוא שאולמות הקולנוע יהיו מלאים עד אפס מקום - הרי אחרי הקורונה כולם אמרו שהקולנוע מת ונטפליקס קבר אותו קבורת חמור, לא?
והנה, הקיץ הזה שובר שיאים ברחבי העולם וגם אצלנו. לפני שבועיים, למשל, מכרו כאן 400 אלף כרטיסים בסוף שבוע אחד. ל"אודיסיאה" אי אפשר להשיג כרטיסים שבועיים קדימה בהקרנות האיימקס בראשון לציון, "קופה ראשית" מתקרב למיליון כרטיסים, "ספיידרמן" התגלה כבלוקבסטר יוצא דופן אפילו במושגים של עולמות גיבורי-העל, ז'אנר האימה הפך לחביב על הנוער הישראלי עם להיטים כמו "אובססיה" וזו רק רשימה חלקית. אפילו סרט איכות נורבגי כמו "ערך סנטימנטלי" ממשיך לרוץ אצלנו בהצלחה.
כל סוף שבוע עולים כאן עוד ועוד סרטים חדשים - בסוף השבוע למשל עולה "חג מולד מר", החדש של פדרו אלמודובר שתמיד מוצא אצלנו קהל, שלא לדבר על ביליון ממתקים קולנועיים לילדים. בתוך כל המירוץ הזה, בוא ניקח רגע זמן לנשימה, ונוודא שאנחנו יודעים לפחות חלק ממה שצריך לדעת על הקיץ ההיסטרי וההיסטורי הזה. לשם כך הכנו חידון עם 11 שאלות - לצערנו לא נוכל לממן פופקורן לעונים נכונה, זה יקר מדי, אבל מובטחת לכם תהילת עולם!
בחנו את עצמכם: מה אתם יודעים על הקיץ ההיסטורי וההיסטרי בקופות
עודכן לאחרונה: 13.8.2026 / 0:00
באיזה פורמט חולמים לראות את "האודיסאה", מה הגיל של במאי "אובססיה", מי מ"הגשש החיוור" חזר ל"גבעת חלפון" ועוד - מה אתם יודעים על הקיץ הקולנועי שריסק שיאים
רוברט פטינסון
ג'ו ברנת'ל
זנדאיה
טום הולנד
