פאשלה ענקית בערוץ 14. הערב שידר הערוץ צילום שהוצג כ"תיעוד מיוחד של ירושלמי שבוחרת פשוט לשמור על שתיקה". בצילום הערוץ מציג אישה כפרקליטה הצבאית הראשית לשעבר יפעת תומר-ירושלמי, שמתוארת כמתחמקת משאלות תחקירן הערוץ - אולם האישה כלל אינה תומר-ירושלמי.
בפרומו למהדורה של ערוץ 14, תחת הכותרת "בלעדי", תחקירן הערוץ, מאיר שמצוב, הולך אחרי אישה ברחוב המסתובבת עם כלבה, פונה אליה מתייחס אליה כאל הפצ"רית לשעבר תומר-ירושלמי. בקריינות של מגישת המהדורה, מגי טביב, מוכרז בהחלטיות: "הפצ"רית לשעבר מתחמקת!". כתב הערוץ פונה לאישה ושואל אותה: "את בדרך לעסקת טיעון?". קריינותה של טביב מוסיפה בדרמטיות: "מדוע היא לא מתנצלת?!". הכתב ממשיך להטריד את האישה ברחוב: "את רוצה להתנצל בפני חיילי כוח מאה?". האישה התעלמה משאלותיו. טביב מקריינית בטון חמור סבר: "מי מנסה לטייח את הפרשה?!".
הבעיה היחידה - האישה שאליה פנה הכתב אינה הפצ"רית לשעבר יפעת תומר-ירושלמי. באופן בלתי נתפס גם לאחר שצופים וגולשים העירו לערוץ כי הוא שגה והאישה אינה תומר-ירושלמי, הכתבה לא הורדה מהאוויר במשך זמן רב ורק לאחר מספר שעות הציוץ שמציג אותה נמחק. באתר של הערוץ עדיין ניתן לראות את הסטורי המציג את ה"חשיפה" וכתבה תחת הכותרת "צפו: תחקירן חדשות 14 התעמת עם הפצ"רית מתחת לביתה".
ככה זה נראה
אני לא נושם.
— אבישי גרינצייג (@avishaigrinzaig) August 16, 2026
"מדוע הפצ"רית לשעבר מתחמקת?"
זו בכלל לא יפעת תומר ירושלמי ????
לא יודע מי זו הגברת. אבל הפצ"רית לשעבר זו לא. pic.twitter.com/rnwbZiMiER
הפאשלה זכתה לביקורות קשות רבות ברשתות. העיתונאי אבישי גרינצייג כתב ב-X: "אני לא נושם. 'מדוע הפצ"רית לשעבר מתחמקת?'. זו בכלל לא יפעת תומר ירושלמי. לא יודע מי זו הגברת. אבל הפצ"רית לשעבר זו לא".
העיתונאי בן כספית כתב: "זה לא רק הקטע של הכשל המערכתי המטורף שגורם להם להציג הטרלה של אשה חפה מפשע שאשמתה מסתכמת בזה שהיא נראית אשכנזיה עם משקפיים, כאילו היא הפצ"רית. אבל היא לא. גם אחרי שכל העולם אומר להם שזו אינה הפצ"רית, הם מעלים את זה. סיפורו של הביביזם, סיפורו של ערוץ האשפתות שכל קיומו להאדרת איש אחד, באייטם אחד".
תגובות נוספות ברשתות: "הם עיתונאים כמו שאני אנחל בונני", "מזמן לא צחקתי ככה", "זה חבורת מטומטמים. אין דברים כאלה".
