לא בכל יום יצירה חדשה זוכה לבכורה עולמית דווקא בתל אביב. בדצמבר הקרוב זה יקרה במסגרת ביקורה של נטליה אוסיפובה, מכוכבות הבלט הגדולות בעולם, שתחזור לישראל עם המופע "כוח הטבע" (Force of Nature).
אוסיפובה תעלה על במת המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב ב-17 וב-18 בדצמבר, ובין היצירות שתציג תהיה גם עבודה חדשה שנוצרה בשיתוף כוריאוגרף ישראלי, ששמו טרם פורסם.
אוסיפובה, כיום פרימה בלרינה בבלט המלכותי בלונדון, היא אחת הרקדניות הבולטות שיצאו מבית הספר הרוסי לבלט. את הקריירה שלה החלה בתיאטרון הבולשוי במוסקבה, שם התקדמה במהירות משורות הלהקה לתפקידים ראשיים. הפריצה הבינלאומית שלה הגיעה ב-2007, כשהופיעה בלונדון בתפקיד קיטרי ב"דון קישוט", הופעה שעוררה התלהבות בקרב המבקרים הבריטים. ב-2013 הצטרפה לבלט המלכותי בלונדון, שבו היא רוקדת עד היום.
אלא שאוסיפובה לא הסתפקה לאורך השנים ברפרטואר הקלאסי. לצד תפקידים ב"ג'יזל" וב"שודד הים", היא עבדה עם כוריאוגרפים ובהם אקראם חאן, ארתור פיטה ואלכסיי רטמנסקי, ובנתה קריירה שמשלבת בין שני העולמות.
את החיבור הזה היא מביאה גם ל"כוח הטבע", מופע שבנתה מתוך יצירות שליוו אותה לאורך הקריירה לצד עבודות שנוצרו במיוחד עבורה. בין הקטעים שיבוצעו בישראל יהיו קטעים מתוך "ג'יזל", "שודד הים" ו"איזדורה", מחווה לרקדנית איזדורה דאנקן בכוריאוגרפיה של פרדריק אשטון.
