דמיאן הירסט טעון כי הפסיק עם האלכוהול והסמים לטובת האמנות שלו. האמן השערורייתי טוען שהיצירות שלו סבלו מאורח חייו הפרוע, ושהוא נקי כבר שישה חודשים - כך מדווח אתר "אננובה". עם זאת, מבטיח האמן כי יצירותיו החדשות יהיו קונטרובסיאליות כתמיד.
"הרבה אנשים חושבים שהם עושים אמנות יותר טובה כשהם שיכורים, אבל הם לא - הכל הרבה יותר טוב כשאתה פיכח", אמר הירסט בפתיחת רטרוספקטיבה מקיפה שלו בלובליאנה. "אני מתכוון שאני לא חושב שאפסיק לשתות לתמיד - אבל כשזה מגיע לנקודה שבה אתה כבר לא יכול לשלוט בזה, אתה חייב לעשות משהו דראסטי".
"הייתי רגיל לקבל קיק מלשרוד כנגד כל הסיכויים", אמר דמיאן בהתייחסו לימים עברו. "אמרתי לעצמי 'אני יכול לשתות ואני יכול לקחת סמים ואני יכול לייצר אמנות'. בהתחלה אתה אומר 'אחלה', אבל אתה יכול לעשות את זה רק במשך תקופה מסויימת.
"אני זוכר שפעם היה לי רעיון לשים חזיר בפריזר כשהוא מכוסה בויברטורים כך שזה ייראה כמו קיפוד. ולקרוא לי זה 'פורק-יו-פיין'. ואני חשבתי שהיה איזשהו רעיון נהדר שם - מעולם לא עשיתי את זה, תודה לאל. אבל יש דברים כאלה שכן נעשו".
דמיאן הירסט: "הפסקתי עם השתייה והסמים"
12.6.2003 / 15:55
