היום בערב תתקיים בסופהביט מסיבת פרידה מהעיתונאי דרור פויר, עורך 42 מעלות, הנוסע בשליחות התנדבותית לאפריקה. כל ההכנסות מהמסיבה - שכניסה אליה תעלה 20 שקלים - ייתרמו לארגון ההומניטרי Chembe Aids Project, אשר בשליחותו ינסעו פויר והרופאה גלית ארטום למלאווי, שם יעסקו במלחמה באיידס, בעזרה בחקלאות ובגיוס אוכל, בגדים ותרופות לילדים.
את המסיבה יתפעל נדב רביד, ויקשטו בהופעה התנדבותית דן תורן, יהלי סובול, חלוצי החלל והפתעות.
על מלאווי
מלאווי, אחת מעשר מהמדינות העניות בעולם, סובלת כמו רבות ממדינות אפריקה, מתת תזונה, תמותת תינוקות גבוהה, תוחלת חיים נמוכה (37.6 שנים!), איידס, מלריה, בילהרציה, שחפת, ועוד, שלא לדבר על מקורות מים מזוהמים, מחסור באמצעי תחבורה, תרופות וכד'. למעלה מ-11 מליון תושבים חיים במלאווי. חמישים אחוז מהם הם ילדים עד גיל 14, חלק גדול מהם יתומים. במלאווי יש רופא אחד למאה אלף איש.
במדד איכות החיים של האו"ם ניצבת מלאווי במקום 163. ישראל, להשוואה, ניצבת במקום 23.
למלאווי אין יציאה לים, אולם חלקים גדולים ממנה שוכנים לחוף ימת מלאווי, מחמש הימות הגדולות בעולם.
בדרום המדינה, לחוף האגם, במפרץ הקופים, מצוי הכפר צ?'מב??ה (או קייפ מקליר). למעלה מ-12,000 איש חיים בכפר, רובם המכריע ילדים ונשים.
CAP Chembe Aids Project הוא ארגון התנדבותי (NGO) הפועל בכפר. הארגון נוסד על ידי אירית רבינוביץ', בחורה ישראלית שעברה בכפר ב-1996, והתאהבה במקום. כיום פועלים בארגון מתנדבים ישראלים ובריטיים.
עיקר הפעילות של הארגון מוקדשת להסברה ולמניעת איידס.
הארגון מפעיל מרפאה, העובדת חמישה ימים בשבוע ללא תשלום. במרפאה מטפלים לא רק באיידס: גם בשחפת, מלריה, בילהרציה, ותת תזונה. בנוסף, קיימת המרפאה טיפת חלב.
הארגון מחלק למעלה מ-5000 קונדומים כל שבוע, מקיים קבוצות לימוד לפי גילאים, בהן לומדים על המחלה,טיפול בחולים, מין בטוח, תכנון משפחה, וכד'. כמו כן, הארגון תומך בנשאים, ומממן תרופות וטיפולץ בנוסף,הקים הארגון מקהלה וחוג דרמה, דרכם הוא מקיים הסברה לילדים. בתחילת השנה, הקים הארגון את תוכניתFood for work , במסגרתה עובדים אנשים מהכפר בחלקות של החולים והנשאים תמורת אוכל.
הארגון גם בנה את בית הספר התיכון בכפר, מקיים שיעורי העשרה (אנגלית, מתמטיקה, היסטוריה) ועזרה בשיעורי הבית. בכפר נמצאים דרך קבע מומחי חקלאות המלמדים את אנשי הכפר לגדל דברים נוספים מלבד תירס, על מנת להעשיר במעט את הדיאטה בכפר.
לצד הפעילויות האלה, מתארגנות קבוצות לתיקון ובניית כבישים, הקמת בתי שימוש ציבוריים, ניקוי האגם ופעילויות ירוקות שונות. פעמיים בשבוע מארגן הארגון יום האכלת ילדים 1500 ילדים מקבלים אוכל, בגדים ושמיכות מהארגון. עבור רובם, זו הארוחה היחידה ביום.
