השבוע מגיח לשוק המגזינים המקומי המתעורר הגיליון הראשון של "קאט", מגזין חדש ותקדימי העוסק בקולנוע ובטלוויזיה בארץ ובעולם. גיליון ההשקה - דצמבר 2003-ינואר 2004 - יוצא לאור במתכונת מצומצמת (76 עמודים), ויופץ במהלך הימים הקרובים למכותבים במדיה ולמעצבי דעת-קהל, וכן בחנויות מובחרות ברחבי הארץ. הגליונות הבאים, שיופצו ברחבי הארץ מדי חודשיים, יכללו על פי התכנון כ-104 עמודי כרומו-מט, ויכנסו בתוכם, על פי הצהרת העורכים אייל דותן וגוני חרל"פ - "כתבות, רעיונות ודעות, ניתוחים מעמיקים על העשייה שלצד ומאחורי הקולנוע והטלוויזיה ואייטמים מתורגמים מהמגזינים המובילים בעולם".
גליון ההשקה שרקחו דותן - הלוהט והעוקצני שבדור תיאורטיקני הספרות והתרבות החדש של אוניברסיטת תל אביב, וחרל"פ - בוגרת לימודי אמנות באוניברסיטת פירנצה, איטליה, ומוסמכת "הקורדון בלו", פריז, נראה מבטיח במיוחד. הוא כולל סלט מוקפץ היטב של אייטמים בזוויות ובגדלים שונים, כולל מבט על המאסטרים החדשים של הקונג-פו בהוליווד, גיחה לדור הריאליטי החדש של הטלוויזיה הישראלית, לוח אירועים ישראלי-חו"לי, הרהור על המטאפיזיקה של דני רופ, ואפילו סקופ על אודות ערוץ טלוויזיוני צבאי ישראלי בהקמה.
בגליון ההשקה והקמת המערכת הושקעו עד כה כ-80 אלף דולר, ובימים אלה מנהלים העורכים הנמרצים מגעים עם גורמים בתעשיית הטלוויזיה והקולנוע להרחבת הבסיס העסקי של העיתון. אתר הכולל הצצה מדגמית לתכני המגזין כבר באוויר.
