באופן מפתיע, תוך שהוא מנצח את כל המטריקסים עתירי האפקטים ואת סרטי ההמשך והטרילוגיות למינהן, המצויר השנתי של דיסני ופיקסאר, "מוצאים את נמו", הוא הסרט הנצפה ביותר בארץ בשנת 2003. מחברת "פורום פילם", שהפיצה את הסרט בארץ, נמסר כי למעלה מ-500 אלף צופים הלכו לראות את מעלליהם של נמו, מרלין ודורי במימי האוקיינוס. "מוצאים את נמו" זכה גם במועמדות לפרס גלובוס הזהב ונחשב כפייבוריט לזכייה באוסקר בקטגוריית האנימציה (לצורך השוואה, בסרט האנימציה היפני "המסע המופלא" צפו 130 אלף ישראלים בלבד, אך כאן לא מדובר בחגיגה "לכל המשפחה").
הצ'ינו של הסרטים השנה, הלא הוא "המטריקס", סיפק את הסחורה אך לא הצליח לזכות בבכורה. המוני בית ישראל החליטו לצאת מהמטריקס, ו-400 האלף שנהרו ל"מטריקס רילואדד" בתחילת השנה, הצטמצמו לכ-200 אלף שטרחו להגיע ל"רבולושנס". מחברת ההפצה "גלובוס גרופ" נמסר ששתי צלעות הטרילוגיה עשו קופה של כ-600 אלף שקל, ו"רבולושנס" עדיין רץ. סיפורוני הצלחה קטנים יותר היו "אכזריות בלתי נסבלת" של האחים כהן, שסגר על 200 אלף צופים, ו"תפוס אותי אם תוכל" של ספילברג, שהגיע לנתון דומה.
ובקטגוריות אזוטריות יותר: התיעודון הלוהט של השנה, "לתפוס את הפרידמנים" המבריק, הפתיע וזכה להצלחה שוות ערך לכזו של סרט מסחרי ממוצע. וגם "הבן" הבלגי והמינימליסטי של האחים דרדה, עניין את הישראלים יותר מאשר את אירופה בכלל ובלגיה בפרט.
"מוצאים את נמו" - הסרט הנצפה ביותר בישראל
7.1.2004 / 14:01
