וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תנועת נוער

1.8.2004 / 9:49

אחרי ששרדה את המיצג התזזיתי של שידורי אקזיט סיטי עדה שיין משוכנעת שהם חיקוי עלוב וחלול למוטציית האם.טי.וי

מכיוון שהטקסט הבא יעסוק ברשמי משידורה הפריימטיימי של אקזיט סיטי (עיר הנוער- גירסת דור האס.אם.אס) הייתי מדביקה כאן אייקון של פיהוק - ומשחררת את הטוקבקיסטים המיידיים לרסס בגרפיטי את היכל התגובות בכתובות "הנוער לשילטון", "ממורמרת שהרטינול שלה בורח ממנה על וספות" ואולי גם כתובות מנומקות וליריות יותר כמו "אסור לשפוט \ יא פער דורות". אולם כיוון שמערכת וואלה! עדיין לא מאמינה בעומקה ובמורכבותה של ההבעה האייקונית שזרתי כמות של 600 מילה עד לסוף השגרתי של כל טקסט מקוון העוסק בתופעה. אם כן, ודאו שכובע הבייסבול מזוות לכדי אנטי פונקציה אופנתית ומלאו את המימיות במשקה התוסס שסלבוי ז'יז'ק כינה: הלא כלום במסווה של דבר מה. הנה זה בא: אקזיט סיטי- "עושים את זה בלילה", "באקסטרים", "התוכנית שתעשה לכם בלגאן"- עוד דיווח על מרד הנעורים שעוקציו מסתכמים בבלוריות שיער מחודדות בעזרת גלונים של ג'ל ובצלעות בולטות מדי.

15 אלף זרעונים וביציות, שיבוטי ג'סטין ובריטני, התקבצו בקניון מכובס לכדי פארק הופעות בנתניה כדי לפלחן את שכטר, גולדמן, לוי והשניים הנוספים, ולצפות בחמשת המופלאים כשהם מסתבכים בניסיון לשדר פאק דה סיסטם מרענן באורגינל. האקזיטונים פתחו את השידור בחדווה זחוחה כשכל אחד מהמגישים מלטף בקולו ביקורת נוזפנית אחרת: התוכנית מטופשת, ציטט אחד. וולגרית, הוסיפה אחרת. לרגע נדמה היה שדי לפרחחים הצעירים בהצהרת ה"אנחנו ילדים רעים ואנחנו אוהבים את זה" אבל אז שורת המקהלה בעטה פה אחד את השורה קיבלנו פריים טיים, והכריזה אגב כך על ניצחון הפרובוקטרון. הנה כך, במסווה של מודעות עצמית מתוחכמת, שמטו הציניקנים הנבובים את המוטיבציה לצקצק שוב כי תקיעת גרעפץ ואמירת המילה תחת או חשיפתו בשידור חי אינם אינדיקציה למהפכה אנטי פוריטנית ואינפרא קולטורלית בעלת משמעות- אלא רק לתקיעות מגוחכת בשלב האנאלי.

האקזיטונים אפילו לא מתיימרים לטעון את האימפולס המרדני שלהם, שזוכה לבמה פוטוגנית, בהצעת אלטרנטיבה לתרבות הדומיננטית. הם לא רוצים לאתגר את הבורגנות כמו הצעירים שהיו גודאר וחבריו לסינמופיליה, כשאלה הציגו מיניות חופשית לצד מודעות מעמדית. הם גם לא רוצים להטריח כאורי זוהר וחבורתו ההיפית, עם מודעות פוליטית ועם סעיף הרוקנרול שמנמק את קלישאת הסקס סמים הסיקסטיזית. האקזיטונים נבחרו לתפקידם זה מלכתחילה משום שאינם מסוגלים לספק את המסרים המהפכניים של חבורות הנוער הפושטקי לדורותיו. הם לא יותר מגיבורי פרסומת אנימציה שמנצלת דימויים של מגניבות עלק אנארכית לצורך גריפת קופה נאה. הבעיטה המסורתית בעכוזו השמנמן של הבורגני המצוי מסתכמת עתה בבוטות אינפנטילית ובאג'נדת וואטאבר- וזו, כמובן, לא רק שאינה תוקעת עצם בגלגלי השיניים של ה"מערכת", אלא היא גם משמנת אותה משהו גוטה. לו לפחות היו מקוריים ולא עוד חיקוי עלוב למוטציית האם.טי.וי - אפשר היה להתנחם במחשבה שלטוב ולרע, הראש היהודי עוד ממציא לנו פטנטים.

לאן נעלם סער פיין?

התוכנית האמנותית של הערב הציעה תופינים דוגמת בחירת מאסטר ההיפ הופ (כך במקור) של נתניה, ביצועים חיים לרינגטונים "אני סקסית", "תזיזי את הישבן" ו"תמיד עולה המנגינה", מערכונים דהויים על בודקי ביטחון רוסיים ועל ההיפותזה: מה היה קורה לו ניצחה שירי את נינט בניצנים, וקאלט שעשוי להזין תוכניות סאטירה עם טעם לאזוטריה: ראש עיריית נתניה ממיטה על עצמה קלון כשהיא חורזת הבלים בליווי אורקסטרה היפ הופית (נתניה מאז ולתמיד הראשונה בכל, יה!). אמנם התרגלנו להתבזותם החברה'מנית של אנשי ציבור מהדרג הממלכתי, אבל הדרג המוניציפלי- על פי הדיווחים- אינו מתוגמל כמו זה הממשלתי ולפיכך התבזות לאומית שכזאת אין לה אפילו נימוק ציני שיהפוך אותה להגיונית (אלא אם כן היו אלה ילדי המוניציפליים בזירת האח"מים התמוהה שבקדמת הבמה).

צילומו של ערב ההצדעה לריקנות העקרונית נשאר נאמן לרעיון רוח הנעורים התזזיתית וריחף במניירה שיותר משהיא פסיכדלית היא ADDית. כך, בנוסף לצחיחותו הבלתי נסבלת של המופע עצמו, נאלצתי להתמודד גם עם התקף מיגרנה חריף- אבל שליחות עיתונאית היא שליחות עיתונאית. בלעתי את הכדור בשקט ואני רוצה לסכם: אל תתנו לרעש שעושים הילדודס הללו, בניסיון לתחזק דימוי נונשלנטי עם פוטנציאל מסחרי, להעלים מעיניכם את הנוער היוצר, הפוליטי, האכפתי והאינטיליגנטי. וממילא, בעוד שנים מספר יסתכם מפעלם של האקזיטונים באייטם חדשותי מנומנם כמו זה ששודר אמש במהדורת החדשות של ערוץ 10 וניסה לענות על השאלה: "מה קרה לסער פיין?".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully