סטיבן שפילברג מקדים תרופה למכה, ולא מחכה לדעת הקהל הישראלית. וכך, יחסי הציבור של סרטו הקונטרוברסאלי מינכן, הופקדו בידיו של איל ארד, זה שהמציא את המושג "התנתקות", חבר "פורום החווה" של אריאל שרון ואיש יחסי הציבור שלו בימים כתיקונם.
ארד יעסוק בהשלכות התקשורתיות הפוליטיות של הסרט, שמתעסק בנושא קונטרוורסלי, ובמידה ויתעוררו בעיות תקשורתיות, הוא ילווה את הקמפיין התקשורתי. את יחסי הציבור לסרט עושה משרדה של שירית גל.
בראיון ל-BBC הוא הסביר את הצעד שעלול להיראות תמוה: "ישראל היא שוק חשוב ומדובר בסרט שמעורר המון התעניינות. באופן טבעי, הוא עלול לחולל תגובות שליליות וחיוביות".
כזכור, סרטו של עוסק בהשלכות של רצח 11 הספורטאים הישראלים באולימפיאדת 1972, ומבוסס על עדותו של סוכן מוסד לשעבר. אולם אבי דיכטר, ראש השב"כ בדימוס, אמר השווה אותו ל"הרפתקאות ילדים", ואמר ש"אין קשר בין מה שרואים בסרט לבין מה שקרה במציאות". גם הסטוריונים ישראלים ואחרים הפריכו את הגרסה הקולנועית של שפילברג, אולם המכון האמריקאי הכתיר אותו כאחד הסרטים הטובים ביותר לשנת 2005. הסרט יעלה בישראל בתחילת ינואר.
איל ארד ילווה את יציאת "מינכן"
19.12.2005 / 17:15