מגזין המוזיקה האמריקאי "רולינג סטון", שגיליונו הראשון יצא לאור בשנת 1967, חוגג השבוע את הגיליון ה-1000. לכבוד המאורע המרגש, יפיק המגזין מסיבת רוק נוצצת במנהטן. כמו כן יצא גם גיליון חגיגי עם שער תלת מימדי, עליו התמונה מעטיפת האלבום "סרג'נט פפר" של הביטלס. כמעט מיליון דולר הושקעו בהפקת השער.
בשער גיליונו הראשון של המגזין, אותו עורך ג'ון וורנר מאז היווסדו, הופיע ג'ון לנון, ומאז הפכו שעריו של המגזין לאייקון תרבות בפני עצמו. הם הציגו את גדולי המוזיקאים בעולם בצילומים שהיו הצהרה אומנותית בפני עצמם, ולא רק כלי במשחק קידום המכירות. בין הצילומים המפורסמים נמצאת התמונה המפורסמת של מדונה אוחזת במפשעתה.
למרות האוריינטציה הברורה למוזיקה ולתרבות פופולרית, עוסק המגזין גם בנושאים נוספים. כך למשל, בחר הגיליון האחרון את ג'ורג' בוש כנשיא הגרוע ביותר בכל הזמנים. לא בחירה מפתיעה, יחסית לפעילות הערה שמנהלים נגדו כמה מהמוזיקאים המפורסמים בעולם.
לפי סוכנויות הידיעות, בגיליון ה-1,000 תציג מערכת המגזין את השער האהוב עליה בכל הזמנים: פורטרט של ג'ון לנון ויוקו אונו שצולם על ידי אנני לייבוביץ' שעות ספורות לפני שהזמר נרצח. כותרת השער האהובה על עורכי המגזין היא: "הוא חם, הוא סקסי והוא מת", שמתייחסת לג'ים מוריסון.
"רולינג סטון" חוגג 1,000 גיליונות
מור שני
4.5.2006 / 10:42