במסגרת חגיגות 50 שנה להיווסדו, יעלה צוותא תל אביב את "יונה וולך- המופע" בביצוע דליה שימקו, אהובה קרן, רוני שובל והילה וידור, המייצגות כל אחת עשור אחר בחייה של אישה, לפי שיריה של וולך.
במופע, שיעלה בצוותא ב-8 ביוני, יציגו ארבע השחקניות את שיריה של [[יונה וולך]] במונולוגים דרמטיים, בעיבוד ובימוי של דליה שימקו. חלק משיריה של וולך, המייצגים מונולוגים פנימיים, הפכו אצל שימקו לדיאלוגים בין שתי דמויות, אך באופן כללי, לא נעשתה המחזה של השירים, והם מובאים כלשונם. המופע ילווה במוזיקה של שי בן יעקב.
שימקו, שגם ביימה וגם תשחק במופע, אמרה לוואלה! תרבות: "אני מאמינה שיש משהו מאד דומה בין תאטרון לשירה, משהו מזוכך, סימבולי. שני המדויומים האלה מנסים לומר משהו גדול במעט", והוסיפה: "עד לא מזמן התיאטרון בעתם נכתב כשירה. השפה בעיני היא נכס שהתיאטרון קצת איבד בזמן האחרון. אני מאמינה שבמקום לרדת אל הקהל לשפת היום יום, התאטרון יכול להעלות את הקהל אל השפה היפה".
על החיבור לוולך אמרה שימקו: "בתור נערה בתיכון תלמה ילין, היא הייתה התגלמות דמות האמן. חיה חיים פררועים, שנויה במחלוקת, יוצאת דופן. ככל שהתבגרתי ראיתי שעם השנים אני מוצאת משמעויות חדשות בשירים שלה, והבנתי שהיא משוררת עם המון פנים והמון גילים".
יונה וולך מתחדשת בצוותא
מור שני
28.5.2006 / 6:42