המפיקה הוותיקה טלי אשכולי הלכה לעולמה לאחר מאבק במחלה קשה. אשכולי היתה בין השאר מפיקת אירוע האירוויזיון בישראל, מפיקה של תחרות מיס יוניברס בישראל ויוזמת ומפיקת ה"מיני אירוויזיון". בת 60 הייתה במותה.
יו"ר אקו"ם, המגיש והפזמונאי יואב גינאי ספד לאשכולי בשיחה עם וואלה תרבות: "טלי חברה אישית וחברה לדרך ארוכה של עשרות שנים. מפיקה מדהימה, אשת תוכן ומעשה, יזמית, חולמת ומגשימה. היא הצליחה, תמיד בחיוך, בברק אינסופי בעיניים ובהתלהבות סוערת, להדביק את כל מי שמסביבה לרעיון, למשימה, ליצירה חדשה. לא היה פרוייקט שחלמה עליו ולא הגשימה: קליפים, הפקות בידור גדולות, פורמטים - ועד הבאת תחרות יוניברס לארץ. היא נכנסה ללב הבכירים ברוב גופי השידור באירופה ובאיגוד השידור האירופי וגרפה אצלם הרבה נקודות זכות למען ישראל. טלי נפרדה מאתנו מוקדם מידי, ועולמות התרבות, הטלוויזיה והמוזיקה איבדו את אחת משחקניות הנשמה הענקיות שלהן הם זכו בכל שנותיהם".
גם שר התרבות והספורט מיקי זוהר מסר את תנחומיו. "בצער רב נפרדנו היום מהמפיקה הענקית והמוכשרת טלי אשכולי", מסר זוהר. "לאורך השנים הפיקה טלי את מיטב אירועי התרבות שידעה המדינה וביניהם גם אירוויזיון 2019 שנערך בישראל. המשרד בראשותי היה שותף בהפקת 'Israel calling' בשנת 2023 ובכך זכיתי להכיר אישה עוצמתית, מקצועית, חדה, בעלת חזון ושמחת חיים מדבקת. טלי השאירה אחריה מורשת תרבותית ענפה לדורות הבאים. משרד התרבות והספורט משתתף מחבק ומשתתף בצער המשפחה. יהי זכרה ברוך".
אשכולי עבדה בין השאר כמנהלת המדור לזמר עברי במשרד התרבות, הפיקה תכניות ואירועים שונים ואף כתבה את השיר "כשתשוב" שביצעה צילה דגן. יותר מכל היתה אשכולי מזוהה עם תחרות האירוויזיון ובתעשייה היו מי שכינו אותה "גברת אירוויזיון": היא הפיקה את קדם האירוויזיון בערוץ הראשון בשנת 2013; היתה מיוזמות החיבור בין השידור הציבורי, עוד במסגרת רשות השידור, ל"הכוכב הבא" בבחירת הנציג לאירוויזיון; שימשה כמפיקה הראשית של אירוע האירוויזיון 2019 שהתקיים בתל אביב; ויזמה והפיקה לאורך השנים את "המיני אירוויזיון" - אירועי "Israel Calling", שנעשו בשיתוף עיריית תל אביב ומשרדים ממשלתיים, ובמסגרתם הגיעו לארץ לביקור בן מספר ימים רבים ממתמודדי האירוויזיון מאותה שנה, ושיאי האירועים היו מופעי פרומו גדול לתחרות.
בשנת 2021 הפיקה את תחרות מיס יוניברס שהתקיימה באילת. בתחילת 2024, אשכולי הפיקה את קדם האירוויזיון בלוקסמבורג, בו חזרה הדוכסות לתחרות אחרי 30 שנות היעדרות, ולצדה הבמאי משה קפטן. "זה כבוד גדול עבורי להוביל את לוקסמבורג בקאמבק הגדול שלה לתחרות האירוויזיון. אני נרגשת להיות חלק מהרגע ההיסטורי הזה", אמרה אז אשכולי.