וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חרם העיריות על אייל גולן מחריף: גם ירושלים וערים נוספות לא הזמינו אותו להופיע

7.4.2025 / 13:55

בדיקת וואלה תרבות מגלה כי חרם העיריות על אייל גולן חריף ממה שפורסם. ל-70 הרשויות שחתמו על עצומה כי לא יזמינו אותו להופעות ביום העצמאות נוספו עיריות שנהגו כך בפועל ובהן ירושלים, תל אביב, רחובות וראשון לציון. גולן טוען כי קיבל פניות ובחר שלא להופיע

טאיסיה זמולוצקי בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת/ערוץ הכנסת

בדיקת וואלה תרבות מגלה כי חרם הרשויות המקומיות על אייל גולן חריף יותר ממה שהיה ידוע. עיריות רבות, שאמנם לא נמנו על ה-70 שחתמו על העצומה נגדו, בפועל לא הזמינו ולא פנו לגולן בהזמנה להופיע אצלם ביום העצמאות.

כזכור, בדצמבר האחרון נחשפה לראשונה בשמה ובפניה טאיסיה זמולצקי, אחת המתלוננות נגד אייל גולן בפרשת הקטינות, בריאיון לעמרי אסנהיים בתוכנית "יהיה טוב" בכאן 11. בעקבות כך התעוררה מחאה חסרת תקדים: קרוב לשבעים ראשי רשויות מקומיות בישראל הודיעו כי הזמר אייל גולן לא יוזמן יותר להופיע באירועים עירוניים אצלם. כעת מתברר כי רשויות רבות נוספות בחרו שלא לפנות אל גולן ולא להזמינו להופעה ביום העצמאות.

לוואלה תרבות נודע כי בין הערים והרשויות שלא הופיעו בעצומה אבל לא פנו לגולן בהזמנה להופיע בחג הלאומי, מצויה בירת ישראל, ירושלים, עיר בה גרים רבים ממעריציו של גולן. גורם בעירייה אומר לוואלה תרבות: "אייל גולן לא מופיע פה ולא בכדי. אנחנו לא חותמים על עצומות, אנחנו פשוט עושים. במבחן התוצאה אייל גולן לא הוזמן לאירוע עירוני כמה שנים טובות, זה מדבר בעד עצמו, ולא סתם הוא לא הוזמן ביום העצמאות". אגב, מי שכן הוזמנה ותופיע ביום העצמאות בעיר הקודש היא בתו של גולן, אלין.

עוד נודע לוואלה תרבות כי גולן לא קיבל פנייה מעיר הולדתו רחובות להופעה ביום העצמאות, וגם לא מראשון לציון, דימונה, עכו, שדרות וקצרין.

ומה לגבי תל אביב? באותה עצומת ראשי הערים שפורסמה בינואר, שהודיעו כי יימנעו מלהזמין את גולן להופעות בעיר, בלט מאוד בהיעדרו ראש עיריית תל אביב רון חולדאי. בתחילת ינואר, בתשובה לשאלת וואלה תרבות מדוע חולדאי לא צירף את שמו למכתב, השיב דובר עיריית תל אביב, איתי ולדמן: "מבחינתנו מעשים מדברים יותר ממילים ואייל גולן לא הופיע ולא יופיע באירוע עירוני".

ואמנם, במבחן המעשה - גולן לא הוזמן גם ביום העצמאות הנוכחי להופיע בעיר העברית הראשונה. השבוע עיריית תל אביב חזרה על המסר לגבי אייל גולן: "הזמר מעולם לא הוזמן להופיע באירועים עירוניים בתל אביב-יפו ואף לא יוזמן".

מטעמו של אייל גולן נמסר בתגובה: "היו פניות מעיריית שונות, אך בדומה לשנה שעברה, גם השנה התקבלה החלטה שאייל גולן לא יופיע השנה בעיריות בערב יום העצמאות". בתעשייה מעריכים כי גולן העדיף להציג כך את הדברים מאשר להתבזות על רקע החרמתו בעשרות עיריות.

אייל גולן, מצעד שנתי וואלה גלגלצ בהגשת דלית רצ'שטר, 1 באוקטובר 2024. צילום: ראובן קסטרו, עיבוד תמונה
מוחרם על ידי עשרות רשויות מקומיות. אייל גולן/עיבוד תמונה, צילום: ראובן קסטרו

68 רשויות חתמו בשעתו על העצומה, ונזכיר שמדובר במאסה גדולה: אבן יהודה, אור יהודה, אור עקיבא, אשכול, בית דגן, בני שמעון, בנימינה-גבעת עדה, ברנר, בת ים, גבעת שמואל, גדרה, גדרות, גזר, גן יבנה, גני תקווה, גלבוע, דרום השרון, הוד השרון, הר אדר, הר חברון, הרצליה, זכרון יעקב, זמר, חבל איילות, חבל יבנה, חברון, חוף כרמל, יהוד-מונוסון, יואב, כוכב יאיר-צור יגאל, כפר ורדים, כפר יונה, כפר סבא, כפר שמריהו, לב השרון, להבים, מבואות החרמון, מגדל העמק, מגידו, מגילות, מטה אשר, מנשה, מעלה יוסף, משגב, נשר, נתניה, סביון, עארה, עמק הירדן, עמק המעיינות, עמק חפר, עמק יזרעאל, ערבה תיכונה, ערערה, ערד, פרדס חנה-כרכור, פתח תקווה, קדימה צורן, קרית אונו, קרית טבעון, קרית מוצקין, רמלה, רמת הנגב, רעננה, שדות נגב, שער הנגב, תל מונד ותמר.

בהודעה שפרסמו בינואר, תחת הכותרת "קריאה להפסקת התקשרות עם הזמר אייל גולן - עמידה לצד ערכי מוסר וכבוד לנשים", נכתב בין השאר: "כספי הארנונה של התושבים והתושבות אינם צריכים לשמש לקידומו של מי שנקשר באופן כה חמור במעשים ובאירועים שפגעו בנשים ובערכי החברה. יום העצמאות הקרב ובא הוא הזדמנות להציג ערכים של חירות, שוויון, ציונות וכבוד הדדי. בחירת אומנים שמייצגים ערכים אלו היא חובה מוסרית שלנו כלפי התושבים והתושבות, במיוחד הנשים והנערות אשר צריכות לראות ברשות המקומית גורם שמוביל את המאבק נגד אלימות וניצול".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully