וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטינג, מרגרט אטווד וחוויאר ברדם: "לשחרר את מרואן ברגותי"

3.12.2025 / 11:21

למעלה מ-200 אמנים בולטים חתמו על עצומה שקראה לשחרר את המנהיג הפלסטיני שמרצה מאסר עולם בגין מעורבותו בטרור נגד ישראלים

מרוואן ברגותי. Nati Shohat, פלאש 90
מרואן ברגותי/פלאש 90, Nati Shohat

מעל ל -200 אנשי תרבות מובילים קראו לשחרורו של מרואן ברגותי מבית הסוהר שבו הוא מרצה את עונשו מעל לשני עשורים. על המכתב הפתוח שקורא "שחררו את מרואן עכשיו" חתומים בין השאר המוזיקאים סטינג, אנני לנוקס ובריאן אינו; השחקנים סר איאן מקלן, מארק רפאלו, בנדיקט קמברבאץ', טילדה סווינטון, ג'וש או'קונור וחאווייר ברדם; הסופרים מרגרט אטווד, פיליפ פולמן, זיידי סמית' ואנני ארנו; פרשן הכדורגל והכדורגלן גארי ליניקר והיזם והמיליארדר ריצ'רד ברנסון.

"אנו קוראים לאו"ם ולממשלות העולם לפעול באופן פעיל לשחרורו של מרואן ברגותי מהכלא הישראלי", הם כתבו. המוזיקאי בריאן אינו מסר לתקשורת הזרה: "ההיסטוריה מראה לנו שקולות תרבותיים יכולים לשנות את כיוון הפוליטיקה. כמו שסולידריות עולמית עזרה לשחרר את נלסון מנדלה, לכולנו יש את הכוח להאיץ את היום שבו מרואן ברגותי ישתחרר. שחרורו יסמן נקודת מפנה במאבק הארוך הזה ויביא תקווה שנחוצה לכולנו".

מרואן ברגותי הפלסטיני בן ה-66 היה חבר פרלמנט בזמן מעצרו. הוא הנהיג את התנזים, והוציא מעשי טרור בהם נרצחו חמישה ישראלים ונפצעו רבים. בשנת 2004 נידון לחמישה מאסרי עולם ו-40 שנות מאסר. הוא מרצה את עונשו בבית מעצר הדרים באגף לאסירים בטחוניים. ברגותי נחשב בעיני רבים כמנהיג שיכול לאחד את הפלגים הפלסטיניים ולסייע להקמת מדינה פלסטינית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully