וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרפורמה בענף הקולנוע: הכנסת אישרה את ביטול מאגר הלקטורים

עודכן לאחרונה: 13.1.2026 / 13:47

החוק, מרכיב אחד ברפורמה השנויה במחלוקת של שר התרבות, יאפשר לקרנות הקולנוע הנתמכות בידי הממשלה לבחור לקטורים כרצונן, במקום דרך המאגר הממשלתי

שולה שפיגל בטקס פרסי הקולנוע הישראלי, 30 בדצמבר 2025/לשכת העיתונות הממשלתית

ביטול חוק הלקטורים, מרכיב אחד ברפורמת הקולנוע השנויה במחלוקת של שר התרבות מיקי זוהר, אושר הלילה במליאת הכנסת.

החוק שיזם זוהר יבטל את מאגר הלקטורים הממשלתי שהוקם בידי שרת התרבות לשבר מירי רגב, ונועד לגוון את היצירה בישראל. הלקטורים הם אנשי המקצוע שבוחרים את הסרטים שיזכו למימון של קרנות הקולנוע, שהיו מחויבות להשתמש בלקטורים רשומים במאגר. כעת הן לא יצטרכו לעשות זאת, ויוכלו לבחור בעצמן את מי שירצו לתפקיד זה, בכפוף להנחיות שונות.

בהודעה לעיתונות, זוהר טען כי ביטול המאגר "מבטל את השליטה של קומץ אנשים בקולנוע הישראלי". בעבר טען כי הוא מקדם את החוק מפני שמאגר הלקטורים "הביא עמו ביורוקרטיה מיותרת ועלויות עודפות, לעתים תוך פגיעה ברמת המקצועיות".

בתעשיית הקולנוע התייחסו לקידום החוק באדישות מסוימת, ותיארו אותו בעבר בשיחות עם וואלה תרבות כ"מהלך סרק" שמבטל מוסד שבעצמו היה לא יותר מאשר "המצאה פופוליסטית" שקידמה השרה לשעבר רגב.

במרץ האחרון אמר המפיק הבכיר לירן עצמור לוואלה תרבות כי מדובר "במהלכי סרק של ביטול מהלכי הסרק של שרת התרבות שלפניו מירי רגב". לדבריו, "הציבור משלם על הכסילות, מהלכי השווא ובזבוז המשאבים הציבוריים. תחרות בין שר אחד למשנהו רק כדי להראות מי יתעמר יותר בקולנוע הישראלי".

אסף אמיר, יו"ר האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה, אמר אז לוואלה תרבות כי "מאגר הלקטורים היתה המצאה פופוליסטית ומיותרת של השרה מירי רגב. מאגר הלקטורים לא הועיל בדבר, להיפך: סף הכניסה למאגר היה נמוך למדי. טוב שהמאגר יבוטל. הלקטורים חייבים להיות אנשי מקצוע מנוסים שיכולים לזהות פוטנציאל של פרויקט בשלב מוקדם. זה דורש מומחיות, במיוחד שמדובר בכסף ציבורי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully