וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מ"יוסי וג'אגר" ועד הצגה על חיי רוני קובן: זה מה שיעלה בקרוב בהבימה

עודכן לאחרונה: 18.1.2026 / 12:09

התיאטרון הציג את הרפרטואר ל-2026-2027, הראשון מאז שנכנס לתפקיד המנהל האמנותי נועם שמואל. הוא יכלול את המחזמר "חנות קטנה ומטריפה", בכורה למחזה האחרון של עדנה מזי"א, עיבוד לסרט "יוסי וג'אגר" ומחזה שבו רוני קובן יכתוב וישחק ויעסוק בחייו

בקרוב העיבוד הבימתי. מתוך הסרט "יוסי וג'אגר"/באדיבות YesVOD

הבימה הציג הבוקר (ראשון) את רפרטואר התיאטרון ל-2026-2027. זוהי הצגת הרפרטואר הראשונה של הבימה מאז שנכנס לתפקיד המנהל האמנותי נועם שמואל במקומו של משה קפטן שעזב ועבר לנהל את תיאטרון חיפה.

כפי שפורסם לראשונה בוואלה תרבות, הבימה תעלה עיבוד חדש למחזמר "חנות קטנה ומטריפה" שכתב הווארד אשמן, הלחין אלן מנקין, על הנוסח העברי אלי ביז'אווי ועל הבימוי אלדר גוהר גרויסמן. ההצגה הראשונה תעלה ב-30 באוקטובר. כפי שפורסם בוואלה, מי שתשחק את הצמח הטורף אודרי 2 היא הזמרת וזוכת האירוויזיון נטע ברזילי. המחזמר יעלה על רקע ציון 40 שנה לצאת הסרט האמריקאי בעל אותו השם בדצמבר 1986, שביים פרנק אוז וכיכבו בו ריק מורניס וסטיב מרטין. הסרט התבסס על מחזמר מצליח שעלה בברודוויי בשנת 1982, והוא בעצמו מבוסס על סרט קולנוע קודם באותו השם משנת 1960 שבוים על ידי רוג'ר קורמן. בסרט המקורי השתתף ג'ק ניקולסון באחד מתפקידיו הקולנועיים הראשונים.

מחזמר נוסף שיעלה בהבימה הוא המחזמר הישראלי החדש "חצ'קונים" שעליו יהיו חתומות ככותבות וכוכבות טליה ברטפלד, נועם קליינשטיין ונטע רוט ויביים עידו רוזנברג. ההצגה הראשונה תעלה במרץ 2027. המחזמר הוא קומדיה שחורה יעסוק בשלוש חברות הכי טובות, שעובדות במכון יופי כושל בחולון. אבישג לכודה במערכת יחסים רעילה, הילה מתמודדת עם לחצים משפחתיים קשים ודניאל לא מצליחה לאבד את בתוליה. העלילה מסתעפת כשהבנות מוצאות עצמן שותפות לרצח לא מתוכנן, שבמקרה גם משפר פלאים את איכות חייהן. הן יוצאות למסע נקמה בכל מי שפגע בהן, תוך שהן מעמידות את הקשר שלהן במבחן.

בתחום הקלאסיקה המודרנית העלתה הבימה בחודש שעבר את "מעגל הגיר הקווקזי" שכתב ברכט, בבימויו נועם שמואל, בנוסח עברי ופיזמונים של אלי ביז'אווי ועל המוזיקה חתום טל בלכרוביץ'. בהצגה משחקים בין השאר ג'וי ריגר, נורמן עיסא, מאיה מעוז, תומר מחלוף, ליאור זוהר, ישי בן משה, אלכס קרול ואושרת אינגדשט; קומדיית הטעויות "יתוש בראש" מאת ז'ורז' פיידו, בנוסח עברי חדש של אלי ביז'אווי ובימוי נועם שמואל, תעלה ביולי; הדרמה "אויב העם" מאת תומאס אוסטרמאייר ופלוריאן בורכמאייר, על פי הנריק איבסן, ובבימוי לילך סגל, תעלה במהלך 2027.

בתחום הקלאסיקה הישראלית תעלה הבימה את "אוי אלוהים" שכתבה ענת גוב ויביים מתן דרעי בדש, ב-17 באפריל, בהשתתפות נורמן עיסא ויעל לבנטל; "סוחרי גומי", שכתב חנוך לוין ותביים מוריה זרחיה, תעלה בספטמבר; "הוא הלך בשדות", על פי ספרו של משה שמיר, יעובד ויבויים על ידי מתן דרעי בדש ויעלה ב-2027.

תככב ב"חנות קטנה ומטריפה". נטע ברזילי/ערן לוי

בתחום המחזאות הישראלית המקורית העלתה הבימה בחודש שעבר את דרמת המתח "מלאכים בלבן" מאת גילית קוזבה ובבימוי דפנה זילברג, בהשתתפות אלונה סער, עופר חיון, יגאל שדה ועוד; אתמול העלתה הבימה את הדרמה המשפחתית הישראלית "פעולות פשוטות" שביים אריאל נ. וולף וכתב יותם גוטל, הדרמטורג ומחזאי הבית החדש של הבימה. זוהי הצצה לשלוש ארוחות שישי הנערכות בביתה של משפחה המתגוררת בעוטף עזה, ברגעים האחרונים לפני שהמדינה משנה את פניה. ההצגה חושפת דרמות משפחתיות, החלטות גורליות ואהבה, בזמן שהדמויות מתמודדות עם החיים המורכבים במדינה שבה לפעמים גם "פעולות פשוטות" הן מאתגרות עד אין קץ. היוצרים מנסים לברר דרך ההצגה מהו גורלן של השמחות הקטנות של היום־יום, כשהמציאות בחוץ מאיימת כל כך, והאם המשפחה היא העוגן היחיד שלנו בזמנים חשוכים ומורכבים. בהצגה משתתפים תומר שרון, ליליאן ברטו, דב רייזר, מיקי פלג-רוטשטיין, אסנת פישמן, הגר טישמן סבג, אסף זלמנוביץ', תמיר גינזבורג ויארא זרייק.

עוד במחזאות הישראלית המקורית: "להתראות ותודה על הקרמשניט" - קומדיה סופנית מאת תומר רוזנמן ובבימוי אילאיל סמל, שתעלה במאי; ו"החבורה" - בכורה ישראלית למחזה האחרון שכתבה עדנה מזי"א, על הדרמטורגיה והשלמת הכתיבה חתום שחר פנקס ועל הבימוי נועם שמואל. ההצגה הראשונה תעלה ב-2027. העלילה עוסקת בחמישה חברי ילדות שנפגשים מחדש לאחר כמעט שלושים שנות נתק. המפגש מציף זיכרונות משותפים ובפרט אירוע מטלטל אחד שהחבורה בחרה להדחיק. כעת, לאחר שנים של התעלמות ובריחה, הם נאלצים לשוב ולהתעמת עם סוד מהעבר ועם המחיר שכל אחד מהם שילם ומשלם בחייו. זוהי יצירתה האחרונה של עדנה מזי"א, אחת המחזאיות המובילות בתיאטרון הישראלי שהלכה לעולמה בדצמבר 2023.

בשנה הבאה (2027) יעלה גם המחזה הישראלי המקורי "שעון גדול דופק", מלודרמה צבאית על גיל הזהב, שכתב ויביים יותם גוטל, העוסק באשמה ובפדיון, בחוסר יכולתו של הלוחם לנוח ובאופן שבו אנחנו תופשים את האבות והאימהות שלנו בתוך המשפחה ובראי ההיסטוריה; וכן תעלה הדרמה המשפחתית "חובות" שעליו רוני קובן יהיה חתום ככותב וכשחקן ויביים נועם שמואל. קובן יחזור לסיפורו האישי, המתאר משפחה אחת, דירה אחת ברמת גן, וחוב שהולך ותופח - לא רק לבנק, אלא גם בין בני אדם. המחזה עוסק במשפחה ישראלית בסוף שנות ה־90 , שנקלעת לסחרור כלכלי ומוסרי, ומנסה להחזיק את עצמה מעל המים בעזרת אהבה, הכחשה ושקרים קטנים. אב המשפחה, יזם כריזמטי שאינו מוכן להודות בכישלון, גורר את אשתו וילדיו למסלול מסוכן של הימורים, תחבולות והבטחות לעתיד טוב יותר. האם, שמבינה שהקרקע נשמטת מתחת לרגליהם, מנסה להגן על הבית בכל מחיר. והבן המתבגר, אמן בתחילת דרכו, שנמצא רגע לפני פריצה אישית ראשונה, נקרע בין נאמנות לאביו לבין הצורך להציל את עצמו.

קובן יגלם בהצגה את הדמות של אבא שלו. "הגעתי למסקנה שהפסיכולוג לא עובד אז אני מגלם את אבא שלי", אמר במסיבת העתונאים. "אני מקווה שאצליח לצאת מזה בחיים".

עוד בוואלה

מו"מ עם נטע ברזילי על תפקיד ראשון במחזמר: אודרי 2 ב"חנות קטנה ומטריפה"

לכתבה המלאה

דרמה על חייו. רוני קובן/צילום מסך, כאן 11

בתחום הקלאסיקה העולמית יעלה עיבוד חדש למחזה הקומי-רומנטי "הלילה השנים עשר" של שיקספיר, בגרסה עברית של אהוד מנור ובבימוי רוני ברודצקי בהשתתפות נשים בלבד, כפי שפורסם לראשונה בוואלה תרבות. יככבו בו ליא קניג, אורלי זילברשץ, גיתית פישר, דוית גביש, כרמל נצר, נעמי הררי, נעמה אמית, אושרת אינגדשט, נילי רוגל, רונית אפל והגר נחמיאס. ההצגה תעלה ב-21 במרץ. "הלילה השנים עשר" היה המחזה השיקספירי הראשון שעלה על הבמה העברית והקומדיה הראשונה ברפרטואר של הבימה, שעלתה בהצגת בכורה בספטמבר 1930, בתרגום שאול טשרניחובסקי.

עוד ממחזות הקלאסיקה העולמית שיעלו ב-2027 בהבימה: הקומדיה "בית ספר לנשים - הסיפור האמיתי" מאת אלי ביז'אווי ותמר קינן, על פי "בית ספר לנשים" מאת מולייר, תעלה ב-2027; הקומדיה "מנדרגולה" מאת ניקולו מקיאוולי ובבימוי רוני ברודצקי; הטרגדיה היוונית "אלקטרה" מאת סופוקלס ובבימוי הילה תומר.

בתחום העיבודים הבמתיים לספרות ולקולנוע תעלה בהבימה ההצגה "הנערה מהדואר" על פי ספרו של שטפן צוויג, שיכתוב ויביים חנן שניר, ב-20 בפברואר, בהשתתפות ליר כץ, אלכס קרול, דב רייזר, ויטלי פרידלנד, אורי הוכמן ועוד; עיבוד במתי לסרט "יוסי וג'אגר" על פי התסריט של אבנר ברנהיימר. את הסרט ביים איתן פוקס, את ההצגה יביים עידו רוזנברג והיא תעלה ביוני 2026; "הביתה" - דרמה היסטורית מסעירה על פי ספרו של אסף ענברי, שיכתוב יואב שוטן גושן ויביים אילן רונן, תעלה בדצמבר 2026; "שירה" - על פי רומן מאת ש"י עגנון, שיכתוב יותם גוטל ותביים שיר גולדברג, תעלה ב-2027.

זאת ועוד: הצגה מסקרנת נוספת היא "לקרוא את לוליטה בטהרן", על פי ספרה של אזאר נאפיסי באותו השם. בכורה עולמית ליוצרת איראנית בתיאטרון הבימה שתעלה ב-2027. בלב טהרן של שנות השמונים והתשעים, קבוצת נשים אמיצות נפגשות בסתר לקריאה משותפת בספרות מערבית אסורה, הסוחפת אותן מהמציאות הכובלת אל עולם של דמיון, חופש ובחירה. דרך רגעים אינטימיים של אחווה נשית, הומור, חסד ותקווה, ההצגה חושפת את המחיר והיופי שבחתירה לחירות אישית בעולם שמנסה להשתיק.

דני וייס/אלעד שריג

מנכ"ל הבימה דני וייס אמר במסיבת העתונאים שהתקיימה הבוקר בתיאטרון: "בשנה שעברה עמדתי פה, באירוע ההשקה של הבימה לעונת 2025, ואמרתי שלא ניתן להתעלם מהתחושה שיש מתקפה על עולם התרבות בישראל. אפשר לומר היום שזה היה אנדרסטייטמנט. היום אנחנו שנה אחרי, וההבדל הוא שכבר לא מדובר בתחושה אלא במציאות יומיומית - ההתנכלות לפרס אופיר והסרט שזכה בו, פשיטה של המשטרה על הצגת ילדים במזרח ירושלים בטענה שכביכול 'יש קשר בין האירוע לרשות הפלסטינית', קיצוץ בתקנות התיאטרון והמחול, ניסיון לבטל את תקציבי איגודי התרבות, העובדה שכבר יותר מ-3 שנים אין מנגנון סבסוד לקיום הצגות בפריפריה לאחר שבוטל, ולסיום, חדש מהניילון - ביטול שורה של פרסים מסורתיים ליוצרים כי הם חולקו, ואני מצטט: 'תוך התעלמות ברורה מאמנים בעלי דעות שרוב העם מאמין בהם'. ועוד ציטוט: 'התרבות שייכת לכל עם ישראל ולא רק לצד מסוים במפה הפוליטית'. אנחנו מדברים בין השאר על הפרס על שם דבורה עומר לספרות ילדים, כן? מתי ולמה הפרס הזה, כמו שאר הפרסים שחולקו לאורך השנים לאמנים מצטיינים מכל קשת החברה הישראלית, הפכו לעניין פוליטי?.

"ולכן אומר שוב", הוסיף וייס, "גם אם אישמע טרחן: התרבות היא חלק חיוני בחוסן הלאומי שלנו, בתקופות משבר האמנים הם הראשונים שמתנדבים ומתגייסים והתרבות היא מקור הנחמה המיידי של העם. זה של כולנו, לא של אף צד פוליטי. אולי כדאי שמישהו יקדים כבר את הפריימריז ואז אולי כל ההטרלות הללו שמיועדות מן הסתם ל'בייס' ייעלמו מן העולם. אשרי המאמין".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully